LED verlichting stabiel dimmen

Steeds meer mensen stappen over van traditionele verlichting op LED verlichting. “Logisch ook, want er is steeds meer keuze in armaturen en lichtbeelden,” zegt Nick van de Klundert van Klemko Techniek. “LED is echter een wezenlijk andere techniek en elke LED lamp werkt ook net even anders. Het goed stabiel dimmen is en blijft een uitdaging, wat niet zelden leidt tot grote frustraties bij de elektro-installateur.” Klemko Techniek heeft met de universele, zelflerende LED dimmer de oplossing.

Zoveel verschillende kwaliteiten LED armaturen er bestaan, zoveel verschillende dimmers zijn er ook in de handel, vervolgt Van de Klundert. “Elke LED lamp heeft een eigen dimniveau en is vaak gevoelig voor ruis op het net. In het verleden moest de elektro-installateur per type LED lamp de juiste kwaliteit dimmer selecteren, en dan nog gaf dat geen garantie op succes. Met onze zelflerende LED dimmer is dat verleden tijd. De 2-draads draaidimmer dient eenmalig met behulp van commando’s ingeleerd te worden en past zichzelf automatisch aan op de belasting van de LED. Het maakt dat je elk type LED verlichting stabiel kunt dimmen. De dimmer is universeel afdekbaar met alle grote merken afdekmaterialen.”

Vervuiling op het net
Van de Klundert: “LED verlichting verbruikt zo weinig energie dat vervuiling op het net kan resulteren in een onderbreking van de verlichting; de verlichting gaat knipperen. Die vervuiling heeft zowel interne als externe oorzaken. Denk aan het inschakelen van de cooker of de stofzuiger. Maar ook het doelfrequent inschakelen van de straatverlichting via commando’s over het net door de gemeente of het uitlezen van de slimme meter door de netbeheerder kan effect hebben op de stabiliteit van de LED verlichting thuis. Wij ontwikkelen steeds meer nieuwe oplossingen die met dit soort externe invloeden om kunnen gaan. Dat geldt ook voor onze bikkel, een insteekmodule die achter de bestaande wipschakelaar geplaatst wordt. Via commando’s kun je de module inleren om vervolgens de LED verlichting perfect en stabiel te kunnen dimmen. De bikkel voegt dus een stukje intelligentie toe aan de bestaande schakelaar.”

Zowel de universele LED dimmer als de bikkel van Klemko Techniek werken met vrijwel elk type LED lamp en verhogen het installatiegemak aanzienlijk. “Frustraties en keuzestress over de juiste dimmer-lamp-combinatie behoren tot het verleden.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar KlemkoMeer informatie