LED verlichtingssystemen: onderscheidend in kwaliteit en efficiency

5Als fabrikant van professionele LED verlichtingssystemen heeft abalight een unieke positie in de markt verworven. “Onze producten behoren tot de absolute topklasse,” benadrukt Raymond Wigger van abalight Nederland. “In aanschaf zijn ze wat duurder, maar vanuit de Total Cost of Ownership zijn we verreweg de voordeligste. Zo beschikken we over het meest efficiënte High Bay armatuur van dit moment, is ons driverconcept ongeëvenaard en zijn we ook vooruitstrevend op het gebied van lichtmanagement.” abalight introduceerde de range nieuwe producten tijdens de LEDexpo in Den Bosch.

abalight is van oorsprong een Duitse verlichtingsfabrikant en onderdeel van abatech, producent van glasvezelconfectiekabels. Wigger: “Sinds een jaar zijn we nu op de Nederlandse markt vertegenwoordigd. We leveren LED verlichtingssystemen voor toepassingen in kantoren, hotels en stadions, maar vooral voor zware industriële omgevingen. Wij onderscheiden ons van de massa onder meer door een totaal andere drivertechnologie. Reguliere drivers hebben een rendement van 85 – 90%, terwijl wij werken met een hoog rendement driver van 98%. Een wezenlijk verschil waarbij nauwelijks nog warmteontwikkeling plaatsvindt. Warmte is immers de vijand van LED; hoe minder warmteontwikkeling, hoe langer de levensduur. Dankzij die hoogwaardige drivertechnologie kunnen we de driver in het armatuur integreren.”

 

Highbay SUN
Een van de meest recente innovaties van abalight is de LED Highbay SUN. “Bij 111 Watt bereikt deze een lichtstroom van bijna 19000 lumen,” zegt Wigger. “De lichtopbrengst bedraagt zodoende 170 lumen per watt bij 6000 Kelvin. En dankzij de lage inschakelstroom van 3,2A kun je traditionele lampen 1 op 1 vervangen zonder aanpassingen te hoeven doen aan de bestaande installatie. Daarnaast zijn er standaard een aantal zaken in de driver opgenomen die de lamp beschermen tegen onder andere piekspanningen (surge) op het net of te hoge temperaturen. Dat zijn zaken die je bij traditionele drivers niet terugvindt en maakt de lamp uitermate geschikt voor toepassing in zware industriële omgevingen. Ook dan zijn minimaal 50.000 (L80B10) branduren gegarandeerd,” stelt Wigger.

6

Lichtmanagement Luxon
Tijdens de LEDexpo in Den Bosch introduceerde abalight de SUN-111-LUXON LED in combinatie het Luxon lichtmanagement van Nedap. “Het splinternieuwe armatuur is speciaal ontwikkeld voor zware industriële omgevingen en is het meest efficiënte High Bay armatuur (170 lumen/watt) van dit moment op de markt. Via een draadloze node in het armatuur communiceert de lamp met het intelligent lichtmanagement. Hierdoor is de verlichting online te beheren vanaf elke locatie en kan er maximaal energie bespaart worden door inzet van tijdschema’s, daglichtgebruik en aanwezigheidsdetectie. Verder kunnen data als temperatuur, spanning, vermogen en error-registers eenvoudig worden uitlezen. Voor gebruikers is het mogelijk om managementinfo uit de verlichting te halen door bijvoorbeeld verschillende vestigingen met elkaar te vergelijken.” Door de combinatie van het SUN-111 armatuur met het lichtmanagement van Nedap is het armatuur nóg efficiënter en duurzamer geworden en is volgens Wigger een besparing van 80 tot 85% mogelijk op het energieverbruik.

 


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar abalight Meer informatie