Logistieke sector staat voor grote verlichtingsuitdaging

Aansluitend op het webinar ‘verlichting in de logistieke sector’ is TRILUX één van de weinige leveranciers in de markt die het volledige verlichtingsspectrum kan invullen in en rond een logistiek gebouw. De branche staat volgens Willem Dammers van TRILUX voornamelijk in het teken van grootschalige nieuwbouw, maar de kleine logistieke en industriële bestaande panden staan voor een enorme renovatieopgave. Zeker met de op stapel staande Europese verordeningen, zoals de Single Light Regulation (SLR) die vanaf september 2023 verbiedt om bijvoorbeeld TL-buizen nieuw te installeren.

“Vanwege de SLR zullen veel installateurs en eindgebruikers zich moeten oriënteren op nieuwe verlichtingsoplossingen. Het wordt een belangrijk thema voor installerend Nederland”, zegt Dammers. “Natuurlijk kan je kiezen voor een snelle vervanging met retrofit oplossingen, waarbij je een TL-buis één op één vervangt voor een LED-tube, maar daaraan kleven wel wat nadelen. Zo is de lichtopbrengst niet optimaal, omdat het armatuur in de basis niet gemaakt is voor een LED-tube; de spiegeloptiek werkt anders. Ook het toevoegen van intelligentie, zoals daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie, is moeilijk met een LED-tube. Met andere woorden, het is weliswaar een voor de hand liggende keuze, maar geen toekomstbestendige oplossing.”

LED-conversietool
TRILUX helpt installateurs om wél de juiste keuze te maken. “Dat doen we via onze webinars, met onze adviseurs in de markt, maar we hebben ook een handige conversietool, waarbij het geschikte LED-alternatief wordt voorgesteld”, zegt Dammers. “De conversietool is digitaal én in print beschikbaar, zodat de installateur ter plaatse aan de hand van het type armatuur en de aanwezige lichttechnologie direct het juiste LED-armatuur kan selecteren. We leveren innovatieve LED-oplossingen in iedere prijsklasse en voor werkelijk elke toepassing hebben we een LED-alternatief. Om bij de logistieke sector te blijven, leveren we verlichtingsoplossingen voor de hal, voor de kantoor- en verblijfszones, maar ook voor de fietsenstalling, de parkeerplaats, de toiletten en voor het aanlichten van het gebouw zelf. Inderdaad, een one-stop-shop. Daarin zijn we uniek.”

“De verlichtingsstandaard ligt in Nederland behoorlijk hoog”, merkt Dammers op. “Op het gebied van duurzaamheid en toegevoegde intelligentie is Nederland echt dé koploper. In dat opzicht zijn onze E-Line Next LED modulaire lichtlijnen nog steeds ongeëvenaard als het gaat om energie-efficiëntie, levensduur, lichtkwaliteit en comfort. Maar ook op het gebied van toevoegde intelligentie blijft er niets te wensen over. Helemaal uniek tot slot is onze meest recente ontwikkeling van een lichtlijn met geïntegreerde datakabel, de Plastic Optical Fiber (POF). Daarmee besparen we gigantisch veel kilometers aan UTP-kabel én installatietijd, omdat in één handeling direct verlichting en connectiviteit in een gebouw wordt gebracht.”

 

Voor meer informatie over TRILUX Meer informatie