Nieuwe technologieën in oudere gebouwen

Met Gira eNet kunnen functies zoals licht- en jaloeziebesturing eenvoudig achteraf worden aangepast en onderling worden gekoppeld – zonder kabels aan te moeten leggen. Ook in oudere gebouwen kunnen de mogelijkheden van de nieuwste technologieën probleemloos worden geïntegreerd.

Verlichting in- of uitschakelen en dimmen, jaloezieën en rolluiken openen en sluiten, handmatig of afhankelijk van het zonlicht. Met eNet-componenten van Gira kan alles draadloos worden bestuurd – afzonderlijk of afhankelijk van de situatie of behoefte, gekoppeld in zogenoemde scènes. Bestaande schakelaars of knoppen, bijvoorbeeld uit het systeem 2000 voor de licht- of jaloeziebesturing, kunnen eenvoudig door draadloze Gira eNet-bedieningselementen worden vervangen. Zo kunnen de reeds bestaande functies in het Gira eNet-systeem worden geïntegreerd, gekoppeld en via draadloze wand- en handzenders worden geregeld.

Overal in huis heeft met de smartphone de huistechniek onder controle houden: Met de Gira eNet mobile gate app in combinatie met de Gira mobile gate kunnen alle functies van het draadloze Gira eNet-systeem heel comfortabel via het wifi-netwerk worden geregeld. De gratis Gira eNet mobile gate app is verkrijgbaar voor toestellen met iOS- en Android-besturingssysteem.