Noodstroomgeneratoren: the making of

 

Als fabrikant van (noodstroom)generatorsets behoort SDMO tot de top 3 in de wereld met vestigingen in meer dan 120 landen. Eén van de meest recente ontwikkelingen is een gamma generatorsets met een vermogen variërend tussen 800 en 4.200 kVA met eigen KOHLER motoren. Behalve het ontwikkelen en bouwen van relatief standaard systemen, focust SDMO zich ook op de bouw van ‘specials’ met zelfs gecertificeerde sets voor aardbevingsgevoelige omgevingen of toepassingen bij kernreactoren.

De Nederlandse en Belgische markt wordt bediend via SDMO nv, een eigen landenvestiging van de fabrikant. “De benadering voor beide markten verschilt wel,” legt Marc Oeyen van SDMO nv uit. “In Nederland werken we met een distributiekanaal, waarbij we apparatuur leveren via partners. Zij verzorgen in veel gevallen ook de calculatie. Voor projecten in België worden we over het algemeen rechtstreeks benaderd en calculeren we ook rechtstreeks. De machines voor de Europese markt worden in Brest in Frankrijk geproduceerd. Op deze site van 42.000 m2 bouwen we jaarlijks meer dan 20.000 generatorsets. Tevens is hier een eigen R&D afdeling gesitueerd met ruim 150 medewerkers, evenals een testlaboratorium.”

9229

Maatwerk
SDMO heeft een volledige reeks aan standaard generatoren van 1 kW tot en met 4.200 kVA, geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Oeyen: “Recent hebben we een nieuwe motor aan ons gamma toegevoegd met een brede vermogensrange van 1 kW tot 4.200 kVA. We ontwikkelen en bouwen machines die aan de vraag van onze klanten voldoet. Zo zijn we ook bezig met de emissie- en uitstoot steeds verder omlaag te brengen. Daarnaast zijn we ook actief in de bouw van ‘specials’, zoals open sets, kasten sets, container sets al dan niet compleet met setup trafo van 400 Volt naar het gewenste level. Omdat we een R&D afdeling in eigen huis hebben, kunnen we soms project specifiek het verschil maken. In ons eigen testlaboratorium worden alle sets uitvoerig getest en gecertificeerd. In het labo zijn we zelfs in staat om seismische tests uit te voeren. Daarnaast beschikken we over een gamma specifiek voor de verhuurmarkt. Rentalsets moeten aan andere eisen voldoen dan industriële exemplaren. Denk aan een stevigere omkasting, grote(re) brandstoftanks en volop mogelijkheden qua stopcontacten, van 16 kVA tot meer dan 2.000 kVA. Kortom, voor elke situatie hebben we een geschikte set of maken we er een op maat,” besluit Oeyen.

 

 


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar SDMO Meer informatie