Noodstroomspecialist wijst op nieuwe keuringseisen

 

Elektro Internationaal in Woerden is sinds 1979 één van de meest vooraanstaande specialisten als het gaat om paneelbouw en besturingstechnieken. Het bedrijf levert betrouwbare tailor-made verdeelsystemen voor een probleemloze, veilige en meetbare elektriciteitsvoorziening voor de utiliteitsbouw, datacenters en industrie. In kritische situaties moet alles blijven werken zoals het werkt. Eens te meer als daar veel vanaf hangt, zoals publieke veiligheid of zelfs mensenlevens. Het ontwerpen en realiseren van betrouwbare installaties en besturingstechnieken voor noodstroom vormt derhalve een belangrijk onderdeel binnen het Woerdense paneelbouwbedrijf. Dat doen zij vanuit de in noodstroom gespecialiseerde afdeling Wageningen Electronics. Servicemanager en noodstroomspecialist André de Widt licht de expertise toe.

Efficiënte noodstroominstallatie
“We ontwerpen en bouwen besturingssystemen voor noodstroominstallaties van de verschillende leveranciers in Nederland, zoals SIM Holland, Kemper en Van Twist en Zwart Techniek,” vertelt De Widt. “Aan de hand van de eisen en specificaties bouwen wij de complete NSA- en generatorbesturing. Maar onze dienstverlening reikt nog veel verder. We worden steeds vaker gevraagd als totaalleverancier voor de noodstroominstallatie, dus om behalve de besturing in combinatie met hoofdverdeelinrichtingen ook de apparatuur, inbedrijfstelling en aansluitend service en onderhoud te leveren. Door vanaf het allereerste moment met de klant mee te denken, kunnen we de meest efficiënte noodstroominstallatie engineeren en realiseren, waarbij het mogelijk is verbruikers bewust niet op te nemen in het noodstroomcircuit om bijvoorbeeld het vermogen te reduceren”, aldus De Widt.

Noodstroom_Elektro Internationaal 3

Nieuwe regels keuringen, inspecties en onderhoud
De Widt wijst gebouweigenaren op een belangrijke wijziging in het Activiteitenbesluit, waarin eisen voor keuringen, inspecties en onderhoud voor stookinstallaties worden gesteld. “Sinds 1 januari 2016 vallen ook dieselmotoren van noodstroomaggregaten onder deze regelgeving met als gevolg dat noodstroominstallaties vanaf 20 kW een keurings- en (twee of vierjaarlijkse) inspectieplicht hebben. Ook bestaande noodstroominstallaties moeten gekeurd worden. Niet iedereen is van deze wijziging als zodanig op de hoogte, zo is onze ervaring. Wij zien het als onze plicht om gebouweigenaren daarop te wijzen en ze te helpen aan deze verplichting te voldoen. Wij kunnen de zogeheten ‘Eerste Bijzondere Keuring (EBI)’ bij de eerste ingebruikname verzorgen, alsmede de periodieke keuring volgens de regelgeving opgesteld en beheerd door de stichting SCIOS, niveau 4.”

Noodstroom_Elektro Internationaal 2

Van Euromast tot bloemenveiling
Ziekenhuizen, energieleveranciers, datacenters, waterzuiveringen, vliegvelden, defensie en talloze andere kritische elektriciteitsgebruikers kloppen aan bij Elektro Internationaal. Bijvoorbeeld voor de vervanging van besturingscomponenten van Kuhse en SEM, waarvan zij importeur zijn. Maar vooral voor de bewezen ervaring in het vak. De Widt: “De besturing van de noodstroominstallatie van de Euromast is bijvoorbeeld door ons gerealiseerd en wordt door ons beheerd, maar ook de installaties van drinkwaterbedrijf Evides op de locatie Berenplaat in Spijkenisse, die van Radboudumc in Nijmegen en de nummer één bloemenveiling van de wereld Flora Holland in Aalsmeer, om maar eens een paar voorbeelden te noemen. Zij profiteren samen met een lange lijst aan tevreden klanten van onze expertise in alle soorten aggregaatbesturing.”

 


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Elektro Internationaal Meer informatie