Push-in-aansluittechniek veroorzaakt revolutie in de schakelkast

Met de push-in-aansluittechniek van Phoenix Contact kunnen elektrische installaties van het veldniveau tot en met de besturing eenvoudig en zonder gereedschap worden aangesloten. De push-in-aansluittechniek werkt volgens het veerdrukprincipe: de ader wordt direct ingestoken, zonder dat de aansluiting eerst geopend hoeft te worden. Door het specifieke ontwerp van de veer van hooggelegeerd staal die de ader tegen de stroombalk drukt, zijn er slechts geringe insteekkrachten nodig om de ader aan te sluiten.

Tegenwoordig vertrouwen al miljoenen gebruikers op deze techniek – ook in kritische toepassingen zoals de procesindustrie of de spoorwegen. Daarbij is de oranjekleurige drukknop ondertussen symbolisch en kenmerkend geworden voor deze technologie.

Inmiddels kan men met veel producten van Phoenix Contact de volledige schakelkast uniform en zonder gereedschap door middel van push-in-aansluitingen bedraden. Dit jaar heeft Phoenix Contact alleen al 400 nieuwe producten met push-in aansluittechniek op de markt gebracht. Dit biedt mogelijkheden voor optimaliseringen in de logistiek, werkvoorbereiding, productie, installatie en service.

De meerwaarde: het proces als geheel beschouwen De uniforme datastroom – van de engineering tot en met de productie – wordt ook voor de schakelkastbouw in het tijdperk van de toenemende digitalisering steeds belangrijker. Dit wordt vooral duidelijk bij de project-specifieke configuratie van klemmenstroken. De engineeringssoftware Clip Project vormt daarbij de ideale interface voor de datastroom van het CAE-niveau naar de geautomatiseerde productie.

Met een uniforme aansluittechniek voor alle productgroepen biedt Phoenix Contact zijn klanten grote mogelijkheden voor een efficiënte en zo voordelig mogelijke inrichting van de schakelkast.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Phoenix contactMeer informatie