Rexel Nederland neemt Huawei Solar op in portfolio

Met twintig vestigingen verspreid door het hele land is Rexel Nederland B.V. in staat om installateurs van een vlotte en professionele service te voorzien. De groothandel biedt een zeer uitgebreid assortiment met producten op het gebied van duurzame energie, waaronder de PV-markt. “Met ons productgamma en dedicated team van specialisten meten wij ons met de specialistische groothandel in PV,” zegt Jan-Willem Frederiks van Rexel Nederland. Hij vertelt over de bewuste keuze voor Huawei Solar en de samenwerking met Wattkraft sinds januari 2021.

Rexel Nederland is in Nederland dé leverancier op het gebied van elektrotechniek. “Duurzame energie vormt een belangrijke pijler binnen ons productgamma,” Frederiks. “Daarin mogen producten gericht op de PV-markt vanzelfsprekend niet ontbreken. Zo leveren wij onder andere zonnepanelen, omvormers, draagconstructies en accessoires van verschillende A-merken. Het vormt zelfs een aparte afdeling binnen onze organisatie met een groot team van specialisten. We vinden het belangrijk dat installateurs onze producten op een juiste manier installeren, veilig en conform alle richtlijnen, en fungeren ook als vraagbaak voor installateurs.”

Huawei Solar
Het indrukwekkende aanbod aan merken van Rexel is per januari 2021 aangevuld met oplossingen van de wereldwijde marktleider op het gebied van PV-oplossingen: Huawei Solar. “We zijn altijd op zoek naar de beste producten voor onze klanten,” benadrukt Frederiks. “Huawei is een partij die vreselijk innovatief, beschikt over een groot R&D-team en voor de Nederlandse markt interessante features als standaard aanbiedt in hun omvormers: het selectief opnemen van optimizers, vlamboogdetectie en de mogelijkheid tot het koppelen met een thuisbatterij. In Wattkraft hebben wij de juiste partij gevonden die de omvormers van Huawei Solar naar Europa haalt. Wattkraft beschikt over een jarenlange kennis en expertise op het gebied van Huawei Solar-producten en biedt een professionele service. Die combinatie maakt dat we onze klanten een hele goede propositie kunnen bieden, ook prijstechnisch.”

Rexel Nederland heeft de Huawei-omvormers inmiddels op voorraad in de webshop en kan per direct de nieuwe veelgevraagde Huawei omvormers uitleveren. Geïnteresseerd in een coronaproof training of wil je op locatie bijgepraat worden over de Huawei omvormers? Kijk dan op: https://solarbus.nl/