Ruimte voor licht en geluid in (prefab) beton

Attema is in Nederland een bekende speler op het gebied van inbouwdozen c.q. gietbouwdozen. Recent is het assortiment uitgebreid met HaloX, een compleet behuizingssysteem voor licht of geluid in (prefab) betonnen wanden en vloeren. Dat betekent voor verwerkers slechts één aanspreekpunt voor het complete gietbouwsysteem. Samen met de unieke koppeldoos, die als het ware een infrastructuur in het prefab beton creëert, is stekerbaar installeren in beton nu ook een feit.

Het HaloX-concept leent zich perfect voor het gietbouwsysteem, begint Robert Woudenberg van Attema. “Gebouwen worden steeds luxueuzer uitgevoerd met mooie plafondspots of luidsprekers. Dankzij de HaloX-inbouwbehuizing, die ingestort wordt in het werk of in de betonfabriek, wordt op de juiste plek de benodigde installatieruimte (holle ruimte) gecreëerd in de betonnen wand of vloer. Omdat er armaturen en luidsprekers zijn in alle mogelijke maten, is HaloX modulair en flexibel in alle inbouwdiameters (van 100 tot 250 millimeter) en inbouwdiepten.”

De HaloX-inbouwdoos is een kunststof box voorzien van een vezelplaat als afdekking. Woudenberg: “Op locatie is het een kwestie van een sparing maken en het verlichtingsarmatuur of de speaker erin klikken. De boxen zijn modulair uitbreidbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een ‘tunneltje’ aanschuiven om bijvoorbeeld ruimte te creëren voor een trafo. Dat laatste zien we overigens steeds minder in Nederland, vanwege de overstap naar LED-verlichting. Met opvulringen zijn alle mogelijke inbouwdieptes te verkrijgen, zodat voor elk project altijd de juiste type doos samengesteld kan worden. HaloX is vormvast, bestand tegen hoge belastingen, eenvoudig te verwerken en loepzuiver op de juiste plaats te positioneren. Je kan de behuizing verlijmen, maar ook heel duurzaam vastzetten met een magneet aan de bekisting. Als de mal wordt ontkist, blijft de behuizing achter en kan het magneetje worden hergebruikt.”

Dankzij het complete assortiment aan gietbouwdozen van Attema kan een gebouw ook in beton volledig stekerbaar geïnstalleerd worden. “Met onze koppeldoos is het mogelijk om een installatieruimte te creëren tussen een geprefabriceerde betonnen vloer en wand. Een uniek concept, dat vanzelfsprekend compatibel is met HaloX,” besluit Woudenberg.

 

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar AttemaMeer informatie