Shingled Celtechnologie: meer opbrengst per m2

Als toonaangevende importeur en groothandel voor zonnepanelen, energieopslag en laadoplossingen voor elektrische auto’s zet Libra Energy tijdens de beurs Solar Solutions de eigen projectenafdeling voor commerciële projecten in de schijnwerpers. Tevens neemt de firma een drietal primeurs mee naar de beurs, waaronder een nieuw type zonnepaneel met shingled celtechnologie voor meer opbrengst per m2.

Libra is een bekende naam in de zonne-energiewereld. In 12 jaar tijd heeft Libra een goede reputatie verworven als Europese distributeur/groothandel met een uitgebreid netwerk van installateurs. Libra heeft een geheel eigen Quality Control Team in Azië en Europa. Daarmee waarborgt Libra een hoge kwaliteit van alle geleverde componenten. Ter ondersteuning van de installateurs biedt Libra ook EPC diensten aan vanuit de projectenafdeling CleanTech Projects. “We zijn in Europa koploper op het gebied van zonne-energie en volwaardig partner voor laadpalen en laadsoftware voor elektrovoertuigen,” zegt Tim Eijpe van Libra Energy. “Zo zijn we betrokken bij veel mooie projecten bijv. de verduurzaming van Bierbrouwerij de Koningshoeven, en leveren we een belangrijk aandeel in de technische realisatie van de Solar Highways. Daarnaast zijn we een one-stop-shop voor laadoplossingen. Bijvoorbeeld voor de implementatie van een laadplein of de bouw van een reeks laadoplossingen bij kantoorgebouwen.”

Shingled Mono Perc
Met de Shingled Mono Perc van Tongwei (TW) Solar – de grootste zonnecelproducent ter wereld – heeft Libra Energy absoluut een primeur te pakken op de beurs. Tim: “We zijn exclusief distributeur voor de Benelux voor dit nieuwe type zonnepaneel met shingled celtechnologie. Doordat de cellen overlappend (shingled) op het paneel zijn aangebracht ontstaat er een efficiënter oppervlak. Hierdoor kan meer zonlicht worden opgevangen dan bij traditionele PV panelen en verbetert het rendement met wel 15%. Het paneel is per direct verkrijgbaar als All Black paneel (330Wp) of paneel met witte backsheet (335Wp). Behalve meer rendement, ziet het nieuwe paneel er ook gewoon heel goed uit. De overlappende cellen zorgen voor een rustiger aanzicht. De panelen zijn iets groter dan standaard modules en verkrijgbaar in afmetingen van 1.622 x 1.068 x 35mm of 1.942 x 1.069 x 40mm.”

Tot slot presenteert Libra Energy op de beurs ook de vernieuwde versie van de PVX Multimount. “Deze multifunctionele daksteun voor het installeren van draadgoot en/of buis op platte daken begeleidt kabel-/buistracés van onder andere zonnepanelen, warmtepompen en airconditionings. Omdat de voet tegelijk ook fungeert als kabeltracé resulteert het in minder kabelmanagement. Dankzij het ‘Simply… Click & Go’ systeem wordt de daksteun in 10 seconden zonder ondersteunend gereedschap gemonteerd of gedemonteerd. Behalve deze unieke producten, serveren we ook de lekkerste koffie van de beurs en later op de dag heerlijke cocktails. Alvast tot ziens!,” besluit Tim.

U vindt de producten van Libra Energy (stand D3) tijdens de beurs Solar Solutions op 19, 20 en 21 maart in Expo Haarlemmermeer – Vijfhuizen.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Libra EnergyMeer informatie