Slimme LED-oplossingen voor de (maak)industrie, retail en utiliteit

Als de omstandigheden wat zwaarder zijn en de eisen ten aanzien van de verlichting hoger dan gebruikelijk, dan ben je bij Thorlux Lighting Nederland aan het juiste adres. De fabrikant van verlichtingsarmaturen focust zich vooral op de (maak)industrie, retail en utiliteit, zoals fabrieken, scholen en ziekenhuizen. “We bieden complete alles-in-één slimme LED-oplossingen zonder tussenkomst van een derde partij”, zegt Bram Dieltjens van Thorlux Lighting Nederland.

Thorlux Lighting is van origine een Britse onderneming die al sinds 1936 is gespecialiseerd in de productie van verlichtingsarmaturen. “De fabriek bevindt zich nog altijd in Groot-Brittannië”, zegt Dieltjens. “Hier produceren we overigens als sinds 25 jaar slimme LED-oplossingen voor de meer zwaardere toepassingen. Sectoren waar hogere eisen worden gesteld aan de verlichting om werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren om zodoende faalkosten te reduceren en het ziekteverzuim te verlagen.”

Intelligente armaturen
Bij het uitleggen van een nieuwe of vervangende verlichtingsinstallatie ontkom je er niet meer aan om het slim te doen, erkent Dieltjens. “Die filosofie hebben we jaren geleden al onderkend wat maakt dat ieder Thorlux-armatuur standaard is voorzien van de nodige intelligentie, zoals aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling. Daar heb je dus geen losse componenten voor nodig. Enkel een voeding is voldoende om een slim LED-systeem van Thorlux op te hangen. De besturing werkt bovendien geheel draadloos in een MESH-netwerk. Doordat alle armaturen voorzien zijn van een sensor is er veel data vanuit de ruimten beschikbaar, zoals energieverbruik, CO2-reductie, bezettingsgraad, status van verlichting- en noodverlichting die via een gateway zonder tussenkomst van het netwerk van de gebruiker getransporteerd wordt naar een portal. Deze portal is op elk gewenst device beschikbaar. Ook daglichtsimulatie is uiteraard van toepassing op onze armaturen.”

Het systeem van Thorlux leent zich volgens Dieltjens ook uitstekend voor renovatietoepassingen. “Slimme verlichting is de eerste stap naar duurzaam ondernemen. Omdat onze intelligente armaturen alleen een voeding nodig hebben, kun je heel snel een bestaand pand voorzien van de nodige intelligentie. Dat leidt onherroepelijk tot grote besparingen. Want er zijn nog genoeg sectoren waar de verlichting gedurende de hele dag op 100 procent in ingeschakeld, terwijl in sommige ruimtes niemand aanwezig is geweest. Dat is niet meer van deze tijd en met de slimme Thorlux-armaturen is dat verleden tijd. We nemen de klant bij de hand om een gezond en veilig werkklimaat te creëren met zo laag mogelijke exploitatiekosten.”

 

Voor meer informatie over Thorlux Meer informatie