Solar made simple

Solarclarity is dé online PV-specialist van Europa. Menig installateur weet de weg naar het online platform blindelings te vinden. “We maken het bestelproces voor de installateur zo eenvoudig mogelijk. Solarclarity staat dan ook voor solar made simple”, zegt productmanager Syl Pannemans.

Met een compleet assortiment aan zonnepanelen, onderconstructies, omvormers, batterijen en laadpalen richt Solarclarity zich vooral op de middelgrote en kleine installateur. “Ons assortiment is afgestemd op de residentiële markt”, verduidelijkt Pannemans. “Sinds twee jaar nu hebben we ook Huawei in ons assortiment opgenomen, vanwege de introductie van een nieuwe lijn omvormers voor de residentiële markt. Dat leek ons een interessante toevoeging en blijkt een schot in de roos.”

Sterke line-up
De Huawei omvormers vinden volgens Pannemans gretig aftrek. “Alle omvormers van Huawei zijn battery ready. Het merk speelt heel goed in op het elektrificeren van de samenleving met omvormers en thuisbatterijen van uitstekende kwaliteit. Dankzij het modulaire karakter van de producten is er altijd een oplossing voor ieder dak. Ook zit er een EV-lader in de pijplijn, wat zorgt voor een ontzettend sterke line-up voor de residentiële markt.” De Huawei-producten worden via Wattkraft geleverd. “Wattkraft past heel goed bij wat wij als groothandel willen uitstralen internationaal: solar made simpel. Het is een fijne partij om mee samen te werken. Ze hebben korte lijnen, komen na wat ze beloven en zetten net een stapje extra. We organiseren voor installateurs regelmatig trainingen en webinars en daarin ondersteunt Wattkraft ons ook, met kennisdeling of met de inzet van de Solarbus.”

Als straks de salderingsregeling komt te vervallen, voorziet Pannemans een ware run op de thuisbatterij. “In België en Duistland is die regeling al stopgezet en zijn de batterijen niet aan te slepen. Huawei heeft al een thuisbatterij vanaf 5 kWh die modulair is uit te breiden tot 15 kWh. Voor een gemiddeld huishouden is 5 tot 10 kWh voldoende. In combinatie met de Huawei omvormer en ons eigen energiemanagementsysteem Bliq kunnen mooie besparingen worden gerealiseerd. Door de slimme batterij aansturing wordt de batterij altijd gevuld met de goedkoopste stroom en de stroom die overblijft wordt verkocht op het moment dat deze het meest oplevert. Ook dat verstaan we onder solar made simple.”

 

Voor meer informatie over Wattkraft Meer informatie