Solar made simple

Met de slogan ‘solar made simple’ is Solarclarity al twaalf jaar een begrip in de Nederlandse solar markt. De dingen niet moeilijker maken dan nodig en een betrouwbare toeleverancier in de vaak onvoorspelbare zonnepanelen markt zijn, en in dat concept past nu ook Huawei Solar. De revolutionaire residentiele product omvormers blinken uit in gebruiksgemak en verkorten de installatieduur aanzienlijk. Bovendien is de omvormer al klaar voor koppeling met een thuisbatterij.

“We waren destijds een pionier en een van de eerste groothandels die zich op de PV-markt richten. Honderden installateurs zijn door de jaren heen in ons trainingscentrum de ‘SC-Academy’ opgeleid,” zegt Peter Desmet, CEO van Solarclarity. “Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een internationale speler en bedienen we behalve de Benelux ook de Scandinavische markt. Daarbij ligt de focus van oudsher op de residentiële markt. In die hoedanigheid was het productportfolio van Huawei tot enkele jaren geleden niet zo interessant voor ons. Neemt niet weg dat we al heel lang contact met elkaar hebben. Met de introductie van het residentiële gamma en met name de fase 1 omvormers vorig jaar was het een goed moment om nog eens met elkaar in gesprek te gaan.”

Eenvoud en gebruiksgemak
En zo geschiedde. Sinds begin dit jaar heeft Solarclarity het residentiele aanbod van Huawei Solar in het gamma opgenomen. Desmet: “Het is een heel compleet gamma dat uitblinkt in eenvoud en gebruiksgemak. Met letterlijk een paar producten kan je alle kanten op. Zo is de omvormer een uitermate flexibel product en te gebruiken zonder, gedeeltelijk of volledig met optimizers, en tevens al klaar voor batterijopslag. Unieke eigenschappen. Het zorgt er bovendien voor dat we geen gigantische voorraad hoeven aan te leggen met allerlei exoten. Dat is natuurlijk ook voor de installateur een pre.” De samenwerking met Wattkraft, de importeur van Huawei omvormers in Europa, is nieuw voor Solarclarity. “We zijn gewend aan het rechtstreeks inkopen bij de fabrikant, maar Huawei heeft zich anders georganiseerd in Europa. Dat heeft ook zo zijn voordelen. Zo krijgt een installateur niet alleen maar ondersteuning van Solarclarity, maar ook van Wattkraft en Huawei. Dat is zonder meer een stevig team om op terug te vallen.”