Stekerbaar installeren voor de woning- en transformatiebouw

WAGO geldt als één van de grondleggers van het stekerbaar installatieconcept. In de utiliteit is het al vele jaren de standaard, maar ook in de woning- en transformatiebouw is het inmiddels breed geaccepteerd. Het concept sluit immers perfect aan op het ‘nieuwe bouwen’. En met de nieuwe WAGO-buisadapter maak je voortaan eenvoudig de overgang van een flexibele pvc-buis naar het stekerbare WINSTA® systeem. Bij uitstek geschikt voor transformatiebouw of renovatiedoeleinden.

Jaarlijks moeten er vele tienduizenden nieuwe woningen gebouwd worden om te voorkomen dat het woningtekort verder oploopt. “Dat is niet meer haalbaar op de traditionele manier”, zegt Marcel Visser van WAGO. “Conceptuele bouw (prefab) en transformaties zijn vandaag de dag eerder regel dan uitzondering om de woningcrisis te lijf te gaan. Dat gaat hand in hand met het gebruik van holle wanden, verlaagde plafonds, metal stud, houtbouw en prefab beton. Het zijn allemaal situaties waarin stekerbaar installeren volledig tot zijn recht komt.”

Stekerbaar installeren speelt in op de wensen van een innovatieve en versnelde bouwmethodiek, op de vraag naar meer duurzaamheid en circulariteit én op het probleem van een tekort aan handjes op de bouw, resumeert Visser. “Het wordt dus al lang niet meer als een ‘gevreesd’ concept ervaren dat zou leiden tot een verlies aan banen. In die zin is het speelveld intussen compleet veranderd. We hoeven niemand meer te overtuigen van de vele voordelen van stekerbaar installeren.”

Het stekerbare installatieconcept van WAGO is uitermate veelzijdig. Visser: “We bieden in feite voor elke toepassing een geschikte stekerbare oplossing. Specifiek voor de prefab woningbouw waar gewerkt wordt met ronde installatiebuizen in plaats van holle wanden of betonelementen, hebben we WINSTA® RD ontwikkeld. De ronde vorm van de geconfectioneerde kabels maakt dat ze perfect passen in de ronde installatiebuizen. Visueel wordt er nog steeds een centraaldoos toegepast, maar deze wordt stekerbaar uitgevoerd.”

Voor renovatietoepassingen, uitbreidingen of transformatiebouw waar een deel van de conventionele installatie wordt behouden, is de WAGO-buisadapter uitermate geschikt. “Dat maakt dat je in dergelijke situaties (een deel van) de oude installatie kunt behouden en voor de uitbreiding gebruik kunt maken van het veel snellere en efficiëntere stekerbare installatieconcept. Groot voordeel tot slot is dat ons complete WINSTA® systeem volledig herbruikbaar is. Het is al met al niet alleen een efficiënte maar ook een hele duurzame manier van installeren”, besluit Visser.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar WAGO Meer informatie