Thuiskomen op Elektro Vakbeurs 2017

Evenementenhal Hardenberg richt zich van 12 tot en met 14 december op professionals op het gebied van elektrotechniek. Gedurende deze periode vindt namelijk Elektro Vakbeurs in Hardenberg plaats. Het event dat geen enkele zichzelf respecterende elektrotechnicus mag missen, richt zich op kennisdeling en beleving. Vincent Bilanovic is betrokken bij de beursorganisatie en vertelt meer over het event.

Behalve nuttig is een bezoek aan het evenement vooral een nieuwe beleving, stelt Bilanovic: “Elektro Vakbeurs is het eindejaarsfeestje voor de Elektro professional. Het is de ideale gelegenheid om handen te schudden, te netwerken en de nieuwste innovaties te bewonderen voordat het jaar eindigt. Op de zogenaamde Inspiratiepleinen zijn talloze slimme ideeën en noviteiten te zien. Een trip naar dit event moet kennis, inspiratie, innovatie en beleving bij de bezoekers oproepen. Deze editie kan alvast op meer standhouders dan voorgaande jaren rekenen en is groter dan voorgaande jaren. De beurs heeft een andere uitstraling gekregen. Er wordt nog meer ingezet op beleving en kennisdeling.”

Kennis en inspiratie oproepen: hoe doe je dat eigenlijk? “We hebben een uitgebreid lezingenprogramma opgezet. Actuele thema’s uit de branche passeren de revue. Een drietal bedrijven (Conduct Technical Solutions, Petersen Arbozorg & Veiligheid, Omega Energietechniek) informeert over het thema ‘brandveilig installeren in duurzame techniek’. Duurzame technieken bieden installateurs nog steeds veel mogelijkheden zich te onderscheiden en interessant werk te doen. Daarbij is veiligheid één van de kernwoorden die vanuit diverse oogpunten moet worden gerespecteerd. Ook zijn er vier zogenaamde Inspiratiepleinen op de beurs te bezoeken. Deze plekken zijn verspreid over drie hallen en belichten de thema’s Living, Security, Industry en Energy.”


Studenten
Naast ervaren specialisten richt de vakbeurs zich ook op nieuwkomers. Ook voor studenten loont een bezoek aan Evenementenhal: “Deze editie werken we opnieuw samen met het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het technische installatiebedrijf OTIB. We hebben een LoopbaanCentrum gecreëerd waarin we studenten voor de elektrotechniek willen enthousiasmeren. Het centrum brengt vraag en aanbod bij elkaar. Potentiële werkgevers en -nemers ontmoeten elkaar hier. Daarnaast is er aandacht voor ontwikkeling- en opleidingsmogelijkheden en carrièrekansen. Ook de CollegeTour is zeer interessant voor studenten.”

Elektro Vakbeurs 2017 richt zich op een breed publiek. Het is de bedoeling dat elke bezoeker zich thuis voelt op dit evenement. “Het hoofdthema van deze editie is dan ook ‘thuiskomen’. We willen dat bezoekers zich op hun gemak voelen. De bedoeling is dat professionals met een agenda vol afspraken en een hoofdvol inspiratie huiswaarts keren. Dat hopen we te bereiken door een gemoedelijke sfeer te creëren en met onze full service waarbij wij voor de gratis hapjes en drankjes zorgen. We hebben de beurs bewust zo laagdrempelig mogelijk gehouden. Zo is het bijvoorbeeld niet ‘verplicht’ om je in te schrijven voor kennissessie. Bezoekers kunnen op de dag zelf spontaan besluiten om een sessie bij te wonen. Iedereen is altijd welkom om een presentatie bij te wonen,” stelt Bilanovic.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Evenementenhal Hardenberg Meer informatie