TU Delft start online opleiding zonne-energie

De TU Delft biedt vanaf 25 april een online MicroMasters programma ‘Solar Energy Engineering’ aan, gericht op (toekomstige) professionals in het snel ontwikkelende vakgebied van zonne-energie. Het programma biedt studenten en professionals de kans een aantal vakken op masterniveau te kunnen volgen.

In het programma wordt aandacht besteed aan photovoltaïsche energieconversie, technieken, systemen en de integratie van photovoltaïsche systemen in microgrids. De TU Delft biedt sinds 2013 de gratis online bachelor cursus (MOOC) ‘Solar Energy’ aan, met tot nu toe meer dan 180.000 inschrijvingen uit de hele wereld.

Prof. Arno Smets, die de cursus doceert, kreeg van veel deelnemers die zich verder in het onderwerp willen verdiepen de vraag om een vervolg. Anders dan de MOOC, bestaat het MicroMasters programma uit vakken op masterniveau en een eindproject dat de deelnemers via skype moeten presenteren aan een van de betrokken docenten. Vakken kunnen gratis worden gevolgd, voor deelname aan het eindproject en het behalen van een certificaat wordt een vergoeding gevraagd.