UV-C-verlichting als beproefd desinfectiemiddel

Signify, wereldleider in verlichting, vergroot zijn productiecapaciteit voor UV-C-verlichting en breidt zijn portfolio van UV-C-producten uit. Het bedrijf maakt gebruik van meer dan 35 jaar expertise in UV-C-verlichting om tegemoet te komen aan de groeiende wereldwijde nood aan desinfectie van lucht, oppervlakken en voorwerpen.
Door de capaciteit te verhogen en het UV-C-assortiment uit te breiden, zorgt Signify voor de veiligheid van de mensen in een wereld die zich aanpast aan het nieuwe normaal. De UV-C-verlichting is beproefd en betrouwbaar als een effectief desinfectiemiddel. Dit is onlangs gevalideerd in een laboratoriumtest van de Boston University, waaruit blijkt dat de UV-C-lichtbronnen van Signify het virus dat COVID-19 veroorzaakt binnen enkele seconden inactiveren. Dit is cruciaal omdat organisaties nu op zoek zijn naar manieren om hun activiteiten voort te zetten en diensten te verlenen in een veilige omgeving.
Signify’s nieuw assortiment UV-C-producten omvat armaturen en kamers voor een breed scala aan professionele toepassingen. “We hebben 12 families van UV-C-armaturen geĆÆntroduceerd die speciaal zijn ontworpen om lucht, oppervlakken en voorwerpen te desinfecteren. Deze producten zijn gericht op verschillende klantsegmenten, variĆ«rend van kantoren, scholen, sportscholen, winkels, magazijnen tot openbaar vervoer”, stelt Harsh Chitale, hoofd van Signify’s Digital Solutions Division.
Een onderdeel van het assortiment zijn UV-C-armaturen die ideaal zijn voor grondige desinfectie van oppervlakken in kantoren, scholen en toiletten. Ze zijn uitgerust met sensoren en besturing om ervoor te zorgen dat ze alleen werken als er geen mensen en dieren aanwezig zijn. Andere producten zijn mobiele, vrijstaande UV-C-armaturen om in een hotelkamer te plaatsen of om oppervlakken te ontsmetten in het openbaar vervoer, zoals bussen en treinen.