Voedingskabels en meer voor complexe industriële productieapparatuur

Complexe industriële productieapparatuur vereisen producten die een hoog prestatieniveau en een hoge mate aan flexibiliteit bieden. Helukabel beschikt over een uitgebreide lijn motor-, servo-, rups- en feedback kabels, accessoires en connectoren die bij uitstek geschikt zijn voor de hoge eisen van industriële machines in een doorgaans veeleisende omgeving.

In onze productlijn voor de machinebouwsector maken we onderscheid in twee hoofdgroepen: de vaste kabels en de hoog flexibele kabels, begint Jurre Gerritsen, senior accountmanager bij Helukabel. Onder de eerste groep verstaan we de kabels met een PVC-mantel, die vanzelfsprekend voldoen aan de hoge eisen voor complexe industriële productieapparatuur, en bedoeld zijn voor vaste toepassingen. De hoog flexibele kabels daarentegen zijn uitgevoerd met een polyurethaan (PUR) buitenmantel. Deze kabels worden gebruikt in bijvoorbeeld kabelrupsen, geleiders voor machines die lineaire bewegingen maken.”

PVC of PUR
De motor-, servo-, rups- en feedback kabels zijn bij Helukabel zowel verkrijgbaar in een PVC-uitvoering als in een PUR-uitvoering. Helukabel is wereldwijd actief en met deze kabels preferred supplier voor onder meer Siemens en Bosch Rexroth. “Wat velen niet weten is dat Nederland wereldwijd vermaard is om zijn expertise op het gebied van machinebouw,” vervolgt Gerritsen. “Machines die in Nederland worden geproduceerd voor de meest uiteenlopende toepassingen, worden wereldwijd verkocht. Zo leveren we bijvoorbeeld onze kabels aan een fabrikant van een machine die broodjes en pizzabodems produceert. Ook vormen onze kabels het hart van een verpakkingsmachine voor het verpakken van bierflesjes. En zo zijn er talloze voorbeelden te noemen, alleen al in Nederland.”

Afwijkende buitenmantel
Met onze TOPSERV- (voedingskabels voor elektromotoren) en TOPGEBER- (feedbackkabel) lijn kunnen we voor elke situatie waarin een flexibele kabel vereist is, een oplossing bieden, resumeert Gerritsen. “De TOPGEBER-kabel wordt vaak naast de TOPSERV-kabel gebruikt om alle data uit te kunnen lezen van de motor. Bijvoorbeeld hoe snel de motor loopt, hoe warm deze wordt, het aantal draaiuren, enz. We kunnen de mantel bovendien afstemmen op de specifieke industrieën. In de voedingsmiddelenindustrie is hygiëne bijvoorbeeld cruciaal. Onze antimicrobiële buitenmantel helpt vervolgens vervuiling en bacteriegroei te voorkomen. Datzelfde geldt voor de wereldwijde chemische industrie, ook daarop kunnen we de mantel aanpassen zodat de kabels bestand zijn tegen agressieve materialen.”

Voor alle toepassingen binnen de complexe industriële productieapparatuur kan Helukabel een oplossing voorzien. Gerritsen tot besluit: “Onze kabels voldoen aan alle normen, zijn VDE en UL/CSA gekeurd en hebben een hoog temperatuurbereik van -10 °C tot +80 °C bij flexibel gebruik en -40 °C tot +80 °C bij vaste installatie. Bij de PUR-variant garanderen we minimaal 10 miljoen cycli. Alle kabels kunnen we op de gewenste maat knippen, voorzien van connectoren en het juiste gereedschap.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar HelukabelMeer informatie