Voor elke uitdaging een oplossing

Bouwefficiëntie, personeelsgebrek, kennisgebrek, volgens Casper Bontenbal van Isolectra staat de elektrotechnisch installateur en adviseur voor een groot aantal uitdagingen. “Ook de steeds kortere bouwtijd en de drang naar duurzaamheid en circulariteit zijn bepalend voor de taken van de elektrotechnisch installateur en adviseur. Met onze (nieuwste) oplossingen, al dan niet 100% stekerbaar, bieden wij een oplossing voor die uitdagingen.

Zoals iedere 2 jaar bezoekt Isolectra samen met klanten de toonaangevende beurs Light + Building in Frankfurt. “We laten onze klanten kennismaken met de nieuwste technieken en bezoeken uiteraard de stands van onze gewaardeerde leveranciers, zoals Wieland en B.E.G.,” zegt Bontenbal. “Zo presenteerde Wieland op de beurs bijvoorbeeld het RST16 connectiesysteem (koppelsnoer), met name geschikt voor LED-verlichtingsarmaturen. Conventionele verlichting wordt nauwelijks meer toegepast, alles is LED. De RST16 is in feite een miniatuurversie van de GST18 en GST15 en uitermate geschikt in omstandigheden waar robuustheid, waterdichtheid en chemische bestendigheid een rol spelen.”

CPR
Sinds 2017 geldt de nieuwe CPR-norm voor de brandclassificatie van kabels en elektrische leidingen in bouwwerken. “De CPR en NEN8012 zijn ook van belang voor stekerbare installaties,” benadrukt Bontenbal. “We kunnen een compleet programma aan leidingen aanbieden met producten die voldoen aan de eisen die de CPR stelt. Recent heeft Wieland het nieuwe vlakkabel systeem gepresenteerd, een uitgebreid programma dat voldoet aan de CPR. Het mooie van dit systeem is dat je met behulp van een adapter op elke willekeurige plek een aftakking kunt maken.”
Een andere interessante ontwikkeling is volgens Bontenbal het zogenaamde PoE, Power over Ethernet. “Wij kunnen dit stekerbaar maken. Zo kunnen we via de verlichtingsarmaturen communiceren met een smartphone of pc, dit noemen ze LiFi. We leveren het plug-and-play met Wieland stekerbare installatiematerialen. Dat geldt ook voor ‘s werelds eerste tunable white Dali-sensor van B.E.G. die de kleur van de verlichting afstemt op het daglicht. Ook die leveren we plug-and-play, stekerbaar met Wieland-connectoren.”

BIM plug-in
BIM krijgt volgens Bontenbal een steeds grotere rol in het tekenen en ontwerpen van installaties. “Wieland heeft een platform ontwikkeld voor Autocad en Revit om via een plug-in 3D-gegevens van Wieland-producten te uploaden en in het 3D-ontwerp te plaatsen. Het ontwerpen in BIM is zeker voor stekerbare installaties een pre, omdat een kabel op lengte besteld moet worden. Met het nieuwe Wieland-platform kun je daar dus ten volle gebruik van maken. En zo kunnen we voor elke uitdaging een oplossing aanreiken,” zegt Casper Bontenbal tot besluit.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar IsolectraMeer informatie