Wattkraft en Huawei ondertekenen strategische samenwerking met Unisun

Wattkraft Benelux en Huawei Solar bouwen met Unisun Energy zonneparken door heel Europa. Tijdens een ‘signing ceremonie’ op Solar Solutions werd de strategische samenwerking nogmaals bekrachtigd.

Voor zonneparken heeft Huawei Solar een compleet aanbod. “Een aanbod dat niet alleen uitblinkt in veiligheid, maar ook in een extreem hoge beschikbaarheid”, zegt Webster Yan, General Manager West-Europa bij Huawei Solar. “Het jaarlijks uitvalpercentage ligt onder de 0,5%, zo is door onafhankelijk instituut TÜV geverifieerd. Dat betekent een omvormer beschikbaarheid tot 99,996%. En daarmee scoren we ver beneden het gemiddelde uitvalpercentage van 3 tot 4%.”

Luisteren naar de klant
In de komende jaren gaan we samen met Huawei en Wattkraft tientallen zonneparken realiseren in Europa, zegt André Kempenaars, CEO van Unisun, met gepaste trots. “Door de strategische samenwerking hebben we een bepaalde leveringszekerheid en kunnen we de zonneparken in grote mate standaardiseren volgens één en hetzelfde concept. Belangrijk is bovendien dat we kunnen vertrouwen op een goede serviceorganisatie erachter in de vorm van Wattkraft, en op een fabrikant die meeluistert. Onze ervaring met Huawei Solar is dat ze bij de productontwikkeling heel goed luisteren naar ervaringen en feedback uit de markt.” Behalve in ons land is Unisun momenteel bezig met de ontwikkeling van zonneparken in Spanje, Italië en Noorwegen. “Deze parken worden allemaal vanuit Nederland gecoördineerd en gemonitord.”

Commerciële- en utility energieopslagsystemen
Daarnaast is Unisun met Wattkraft en Huawei ook druk bezig met de implementatie van batterijoplossingen (batterijcontainers) van 200 kWh tot 2 MWh voor bijvoorbeeld daken van stallen en zonneparken. “Een geschikte oplossing voor partijen waarbij de aansluiting vanwege de netcongesties niet vergroot kan worden”, zegt Kempenaars. “Pieken worden dan opgevangen met een batterijoplossing en op een later tijdstip op dezelfde aansluiting terug gevoed.” Dominique Leuwol van Wattkraft vult aan: “Zoals bekend bieden wij het volledige portfolio aan voor stroom opwekken, opslaan en inzetten waar die gevraagd wordt op een bepaald moment. Een totaaloplossing, compleet met slimme bestuurbare systemen, variërend van thuisbatterijen tot grootschalige energieopslagsystemen, zoals de batterijcontainer voor de zakelijke pv-markt.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Wattkraft Meer informatie