Wevolt Energiedak vertrouwt op Huawei solarproducten

Aan de Steupel in Reeuwijk voorziet Tek Power een woning van een zogenaamd Wevolt Energiedak, een dakbedekking die volledig bestaat uit architectonische zonnepanelen. Tek Power kiest bewust voor Huawei-solarproducten in de vorm optimizers en een omvormer, die zorgen voor een optimale werking van het energiedak. Een project dat op termijn mogelijk zelfs uitmondt in een compleet Huawei-ecosysteem.

Het Wevolt Energiedak is een ontwikkeling van Wienerberger en bestaat uit glas-glas zonnepanelen in verschillende varianten en afmetingen. “Het vervangt de gekende dakbedekking, want er komen geen dakpannen of andere dakbedekkingsmaterialen meer aan te pas”, vertelt Rico van Winkel van Tek Power van het familiebedrijf uit Hazerswoude-Rijndijk. 

Optimizer en omvormer

Het project in Reeuwijk heeft twee dakvlakken met in totaal 324 panelen in een niet standaard formaat van 1,03 meter bij 63 centimeter. “Ze leveren circa 111 Wp per paneel”, zegt Rico. “Dat maakt dat we vier panelen koppelen aan één optimizer, de Huawei Smart PV Optimizer SUN2000 600W-P, en voorzien van drie Huawei SUN2000-10KLT-M1 omvormers.” Tek Power kiest bewust voor de solarproducten van Huawei. “De betrouwbaarheid is hoog en ook de service van Wattkraft (distributeur van Huawei-solarproducten in de Benelux, red.) is uitstekend. We ervaren met Huawei-producten veel minder storingen dan met ons vorige product en verder zijn al onze installateur inmiddels getraind door Wattkraft.” 

Rico prijst ook het software- en monitoringsplatform van Huawei. “We kunnen veel op afstand regelen, waaronder het uitvoeren van updates aan de optimizers of omvormers. En prijzenswaardig tot slot is natuurlijk ook de mogelijkheid tot het bouwen van een compleet Huawei-ecosysteem: van optimizer en omvormer tot thuisbatterij en laadpaal. Ook de klant aan de Steupel in Reeuwijk zal hier vermoedelijk op ingaan.”

Voor meer informatie over Wattkraft Meer informatie