‘Zonnedak’ voor vleeskalvenbedrijf Kroes

Op de daken van vleeskalvenbedrijf Ecoferm Kroes in het Gelderse Uddel heeft B&W Energy een 2 MWp PV-installatie gerealiseerd. Er werd bewust gekozen voor omvormers van Huawei. “De hoge betrouwbaarheid, de range qua aantal zonnepanelen en het grote aantal MPP-trackers per omvormer maakt de toepassing van Huawei omvormers op dit project met vele verschillende dakvlakken zeer interessant,” zegt Hans Rutgers van B&W Energy.

Ecoferm Kroes verpacht het dak aan investeringsmaatschappij GreenIPP die vervolgens in samenwerking met projectontwikkelaar Renoble de 2 MWp PV-installatie heeft laten aanbrengen. Op die manier wordt groene stroom opgewekt voor een groot aantal huishoudens. “In totaal gaat het om een installatie van 6.428 zonnepanelen,” vervolgt Rutgers. “Het project karakteriseert zich zoals gezegd door vele dakvlakken met afwisselende hellingen. Hier zijn de omvormers van Huawei als geen ander op toegerust. In overleg met Wattkraft, leverancier van de omvormers, hebben we gekozen voor 27 omvormers van het type 60 KTL-M0 en 1 kleinere variant, de 33 KTL-A.”

Fijne samenwerking
Wattkraft is de grootste importeur/distributeur van Huawei omvormers in Europa. “We hebben zeer prettig contact met Wattkraft,” zegt Rutgers. “De service die ze leveren en meerwaarde die ze bieden is echt buitengewoon. Vragen worden snel beantwoord en ze zijn –indien nodig– bereid om op locatie met ons mee te kijken.” Ook met de Huawei omvormers heeft B&W Energy goede ervaringen. “We hebben intussen al een heel aantal projecten met Huawei gerealiseerd en tot op heden nog geen enkele foutmelding of defect meegemaakt. Het mooie is bovendien dat Wattkraft ons voortdurend op de hoogte houdt van de laatste stand van de technologie en regelmatig ‘tips and tricks’ deelt voor een efficiëntie installatie. Het kopiëren van de instellingen van een omvormer naar een ander omvormer is daar een voorbeeld van en bespaart ons aanzienlijk wat tijd. We zien Wattkraft dan ook echt als een partner in plaats van enkel een leverancier. Dat maakt dat we projecten heel efficiënt kunnen aanvliegen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar WattkraftMeer informatie