Bedrijven in de installatietechniek willen massaal digitaliseren

Hoeveel bedrijven in de installatietechniek hebben nu digitale werkprocessen? Heel wat zou je denken. Een gestroomlijnde digitale workflow verhoogt tenslotte de efficiëntie en verlaagt de faalkosten. Gezien de fluctuerende materiaalkosten en hoge loonkosten, is de digitale transitie een waardevolle toevoeging. De wil is er zeker, nu alleen de juiste weg nog vinden. ECI Software Solutions helpt je daar graag bij.

Het merendeel van de bedrijven in de installatietechniek in Nederland is niet tevreden over de mate waarin hun workflow gedigitaliseerd is. De bereidheid om het beter te doen en hierin te investeren is met 80% hoog, zo blijkt uit het Nationale benchmarkonderzoek ‘Digitalisering in de installatietechniek’ van ECI Software Solutions. Niet zo vreemd ook als je weet dat die investering zich dubbel en dwars terugbetaalt. Wat bedrijven vaak tegenhoudt om het anders te doen, is de geringe interne kennis hierover en de beperkte capaciteit bij IT. Gelukkig zijn er bedrijven als ECI Software Solutions die door de inzet van branchekennis in combinatie met slimme software-oplossingen bedrijven in de installatietechniek helpen de digitale transitie te maken.

Sterke reductie van faalkosten

ECI Software Solutions is een wereldwijde speler op het gebied van cloud-based verticale softwareoplossingen voor project- en productiebedrijven in het MKB. Het digitaliseren en automatiseren van zoveel mogelijk processen helpt om efficiënter te werken en je bedrijfskosten te verlagen. Ook is het een mooi hulpmiddel voor omzetgroei en om jong(er) personeel aan te trekken. Nog zo’n voordeel is het dalen van de faalkosten. Als je bedenkt dat bij de onderzochte bedrijven deze kosten jaarlijks ruim 6% van de omzet zijn, dan is digitalisering een waardevolle investering. Los nog van de andere positieve resultaten, zoals betere rapportages en een hogere kwaliteit en veiligheid.

ERP-systeem

Vaak ontbreekt bij bedrijven in de installatietechniek het complete procesoverzicht. Hoewel digitalisering wel al plaatsvindt, gebeurt dit vaak alleen in deelprocessen, of draagt dit niet direct bij aan een efficiëntieverbetering. Er is sprake van eilandautomatisering omdat software niet met elkaar is gekoppeld. En dat is niet bepaald toekomstbestendig. Waarom? Omdat bedrijven met meerdere werknemers simpelweg één centrale bron van informatie nodig hebben om foutloos te kunnen werken, inderdaad een ERP-systeem. ECI Inventive heeft software ontwikkeld die inspeelt op de verschillende combinaties van productie, installatie en onderhoud binnen de installatietechniek.

De wil om te digitaliseren is er dus zeker en over de toegevoegde waarde van een ERP-systeem is iedereen het ook eens. ECI Software Solutions helpt je de juiste weg te vinden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek ons tijdens de Installatie Vakdagen op stand 110.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ECI Software Solutions. Meer informatie