Vanbeek presenteert ErbisOne op Smart Buildings 2023: Het kloppende hart van jouw energietransitie

De vijfde editie van het Smart Buildings event staat in het teken van de energietransitie, een thema dat Vanbeek als Partner in de Energietransitie op het lijf geschreven is. Op 5 oktober zal Vanbeek de bezoekers inspireren over hún werkwijze voor een succesvolle energietransitie. “Integraal energiemanagement is datgene waar Vanbeek al ruim 40 jaar in uitblinkt. Onder andere in kantoren, onderwijsgebouwen, zorginstellingen en retail,” zo vertelt Youri Lucassen, één van de sprekers van Vanbeek.

Een belangrijk onderdeel naast Mens & Organisatie en Techniek & Haalbaarheid in die integrale werkwijze is energiemonitoring. “Inzicht verkrijgen in energieverbruik is een must voor een succesvolle energietransitie,” benadrukt Youri Lucassen van Vanbeek. Gebouwen worden steeds slimmer dankzij geavanceerde sensoren en meters. De grote uitdaging ligt echter in het optimaal benutten van deze data door gebouwbeheerders. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 40% van de installaties in kantoren niet naar behoren functioneert. Lucassen benadrukt dat monitoring de sleutel is om dit percentage omlaag te brengen. “Meten is weten. Hoe meer data je hebt, des te dichter je bij de problematiek komt om die op te lossen.”

Wat ErbisOne onderscheidt, is zijn productonafhankelijkheid. Het platform kan data van verschillende merken meters, GBS’en en sensoren verwerken. Zelfs in het geval van ontbrekende data, bijvoorbeeld door falende meters en sensoren, kan ErbisOne een nauwkeurige inschatting maken van het energieverbruik in een gebouw.

Voor een succesvolle energietransitie is het cruciaal om data effectief te verwerken naar betrouwbare informatie en voor diverse stakeholders te visualiseren. “Denk aan het verplichte energielabel C voor kantoren, Paris Proof Buildings, CO2 roadmap, de opkomst van zonnepanelen, WKO’s en andere innovaties. Dit vergroot de informatiebehoefte binnen organisaties,” merkt Lucassen op. Het verzamelen van data uit hoofdmeters is een effectieve eerste stap, gevolgd door duidelijke visualisatie zoals ErbisOne biedt.

Vanbeek streeft ernaar om alle data om te zetten naar waardevolle informatie voor energiebesparing, kostenverlaging en CO2-reductie. ErbisOne bedient diverse doelen in de roadmap naar CO2 neutraal, van kostendoorbelasting tot CO2-rapportage. “Het kloppende hart van de energietransitie,” aldus Lucassen.

Met ErbisOne biedt Vanbeek organisaties een essentieel platform met de benodigde inzichten voor een duurzame toekomst. Ontdek deze baanbrekende innovatie op stand 36 bij Smart Buildings 2023 op 5 oktober.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Vanbeek. Meer informatie