Aannemers en architecten denken ‘te weinig elektrisch’

Speedheat Nederland richt zich al 22 jaar op elektrische verwarming. “We zijn producent en installateur. Bovendien hebben we nog een ‘online-afdeling’ voor ZZP’ers.” Algemeen Directeur Jeanine Prang verbaast er zich over dat in een steeds gaslozer tijdperk, vooral architecten het laten afweten als het gaat over het integreren van elektrische verwarming in nieuw- en verbouw.

“Het is duurzaam, staat voor lage kosten en is relatief eenvoudig te verwerken. Bovendien is het in alle opzichten behaaglijk.” Expertise regeert in het gesprek met Prang. “Er is de voorbije jaren veel veranderd. Zowel qua toepassing als wat betreft prijsstelling.” Al snel in het gesprek somt ze de financiële voordelen op van elektrische verwarming. “Lage afschrijving, weinig onderhoud en lage energiekosten. Bovendien is het duurzaam en ook dat past in het huidige tijdsbeeld.” Ze zet elektrische verwarming af tegen een warmtepomp. “Het vervangen van een thermostaat is wellicht iets wat op het pad komt van de gebruiker maar verder…”

Te weinig elektrisch
Aannemers en architecten denken volgens Prang nog ‘te weinig elektrisch’. “De toepassing in woningen en bedrijfsgebouwen heeft een reeks voordelen: flexibel, eenvoudige installatie, slechts enkele millimeters opbouwhoogte en ruimtebesparend. Er zijn legio voordelen voor de gebruiker waaronder een hoog wooncomfort, snelle opwarmtijd en nauwkeurige regeling per vertrek. Zowel in nieuwbouw als in renovatie laat het zich door de minimale opbouwhoogte gemakkelijk verwerken. Ook in oude stadswoningen waar de ruimte beperkt is om een voorbeeld te noemen.”

Effectief
Elektrische verwarming vindt zijn weg in vloer, wand en plafond. “Het meest effectief is de elektrische vloerverwarming. Alle soorten vloeren, van steen tot hout, kunnen er op. Bij de verwerking op de vloer wordt vaak eerst extra isolatie aangelegd waardoor het rendement nog verder stijgt. Afhankelijk van de ruimte kan dit vanaf 3 tot 20 millimeter. Ook in ruimten met weinig vloeroppervlakte, denk aan badkamers, laat elektrische verwarming zich gemakkelijk toepassen in een (ook ronde) wand.”

Internationaal
Speedheat is een internationaal opererend bedrijf, reeds actief sinds 1986. In Nederland worden vanuit Schoondijke zes vestigingen beleverd. Vanuit die vestigingen worden de wensen van de klanten geïnventariseerd, wordt gekeken naar wat mogelijk is en wordt er geïnstalleerd. Naast de vestigingen, kunnen installateurs ook zelf eenvoudig elektrische vloerverwarming aanleggen op kleine vloeroppervlakten. Via de online webshop Quickheat-Floor is een compleet pakket binnen 2 werkdagen in huis. Wil je het graag grootser aanpakken, Speedheat is ook nog op zoek naar zelfstandige ondernemers die een vestiging willen en naar installateurs, ZZP’ers die Quickheat-dealer willen worden.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar SpeedheatMeer informatie