Absolute ketenbeheersing in HVAC-R? Dat kan!

Gebaseerd op het principe van Resource Data Management (RDM) levert Delta Technics Engineering BV geïntegreerde oplossingen voor het efficiënt op elkaar afstemmen van warmte, koude, energiebeheer en onderhoud management. Met RDM komt absolute ketenbeheersing binnen handbereik en heeft men grip op besparingsmogelijkheden. Dat zegt Dew Tetar van Delta, exclusief distributeur van RDM regelsystemen in Nederland.

Het in Glasgow Schotland gevestigde RDM is wereldwijd specialist op het gebied van energie- en gebouwbeheer en staat bekend om zijn innovatieve karakter, zegt Dew. “Energiemanagement is vandaag een heel hot item, waarvoor RDM met zijn productgamma uitstekende mogelijkheden biedt. De industriële regelaars zijn robuust gebouwd en geschikt voor vele doeleinden. Ze zijn standaard voorzien van o.a. TCP / IP communicatiemogelijkheden en transformeren data naar functie mede hierdoor bijzonder geschikt voor afstandsbeheer. Een RDM regelaar monitort de prestaties van uw installatie en geeft centrale besturingsmogelijkheden, al dan niet op basis van voorgeprogrammeerde functionaliteit. Behalve voor de industriële sector levert RDM ook producten voor kleinere installaties, zoals bijvoorbeeld warmtepompsystemen in de woningbouw.”

De regelaars van RDM communiceren via een open protocol, zijn vrij programmeerbaar waarbij het programmeer-tool (TDB) gratis te verkrijgen is. Dat maakt het systeem volgens Dew koppelbaar, betaalbaar en toekomstbestendig. “We verzorgen tevens een gratis training in TDB bij afname van de RDM regelaar(s). RDM is met recht een duurzame investering in bedieningsgemak en inzicht. Er zijn geen licentiekosten aan verbonden en de regelaars hebben de mogelijkheid tot communiceren met regelsystemen van derden. Een gebruiker is dus niet gebonden aan een specifieke leverancier; de software ten behoeve van de besturing zit in de regelaar zelf hierdoor is softwarebeheer overbodig. In combinatie met onze Data Manager met data-opslag is het prima mogelijk om de energie te monitoren, ook voor een langere periode. Dat maakt de regelaar zeer geschikt voor probleeminstallaties. Data wordt opgeslagen en er kan automatisch een melding worden gegenereerd bij een storing en of grenswaarde overschrijding.”

Delta Technics Engineering BV is niet alleen exclusief distributeur voor BENELUX van RDM producten, maar zorgt desgevraagd ook voor een passend advies. “We maken bovendien de koppelingen tussen regelsystemen van derden en de RDM regelaars. Onze Data Manager heeft bovendien ook de mogelijkheid om te kunnen communiceren met regelaars van een ander fabricaat. Op die manier is een absolute ketenbeheersing in de HVAC-R sector gegarandeerd.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Delta Technics EngineeringMeer informatie