Alles voor een gezond binnenklimaat

 

Meer dan 80% van onze tijd leven we binnen. Een gezond binnenklimaat is daarom ontzettend belangrijk. En daar zijn we ons steeds meer van bewust. Filter&Co heeft zich gespecialiseerd in Indoor Air Quality Management en staat installateurs bij met kennis, expertise en producten. Tevens exploiteert de firma een online ventilatieshop waarin heel eenvoudig de juiste filters besteld kunnen worden. Zoe Nguyen van Filter&Co geeft tekst en uitleg over het concept.

Luchtkwaliteit is echt wel een hot topic geworden in de Benelux en Europa, begint Nguyen. “Het fenomeen houdt rechtstreeks verband met ventilatie. Een correcte filtratie is dan ook van levensbelang. Via onze webshop helpen we particulieren aan de juiste filters en de professionele markt staan we bij met advies en apparatuur om bijvoorbeeld de luchtkwaliteit in een ruimte te meten. Over het algemeen is de kennis op dit gebied vrij minimaal. Ook wordt regelmatig onze expertise gevraagd bij het maken van een voorontwerp, de ventilatieverslaggeving, … Kortom, we hebben een kwalitatief kader opgezet om slechte installaties te lijf te gaan. Indoor Air Quality is een belangrijk begrip en gaat nog enkel toenemen in belang doordat de huizen luchtdicht worden gemaakt om te kunnen voldoen aan de strenger wordende regelgevingen. Deze regelgevingen hebben tot doel om het energieverbruik van de huizen te verlagen tot zelfs passieve huizen, zodat we met z’n allen de noodzakelijke klimaatdoelstellingen van 2020 en 2030 halen.”

HRC300G3

Nguyen benadrukt dat Filter&Co bewust niet de rol van een installateur op zich neemt. “Onze dienstverlening is ondersteunend aan die van een installatiebedrijf. Wij installeren bijvoorbeeld zelf geen producten, maar staan desgevraagd installateurs bij met raad en daad.”

Als producent en importeur van diverse type filters kan Filter&Co alle gangbare filtratieconcepten in de HVAC wereld leveren. Dat gaat van actief koolfilters tot complete toestellen in alle maten, typen en klassen, maar ook luchtbevochtigers, standalone of geïntegreerd. “We zijn merkneutraal,” zegt Nguyen. “Aan de hand van de probleemstelling bieden wij verschillende merken aan die geschikt zijn voor dat specifieke project. Aan de klant de taak om hierin een keuze te maken. We hebben geen toestellen op stock, maar wel een directe link met fabrikanten om op basis van de calculatie snel te kunnen leveren. Standaard filters hebben we uiteraard wel op stock en nog niet zolang geleden zijn we verhuisd om onze eigen filters en de meest voorkomende filters van onze partners meer en meer op stock te nemen. Ons doel is om een snel, correct en flexibel te zijn naar onze klanten toe.”

ActiefKool_web

De laatste maanden ziet Nguyen een trend naar een combinatie van filterklassen met extra filtering, als gevolg van nieuwe Europese filternormen. “We zien een enorme groei in afname van filtratietoestellen met voor of na filtratie. De markt en de eindklant wordt meer en meer bewust van het belang van Indoor Air Quality, het is tenslotte ook de gezondheid van u en uw geliefde waarover het gaat. Meer en meer krijgen wij dan ook de vraag voor extra filterboxen met deftige fijnstoffilters, actief koolfilters, extra bevochtigingstoestellen voor in de slaapkamers, enzovoort. Al deze oplossingen voor een beter binnenklimaat bieden wij aan. Wat dat betreft zijn we de markt met ons Indoor Air Quality Management een paar stappen voor,” besluit Nguyen.

 


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Filter&Co Meer informatie