
VSK 2018 vindt van 6 tot en met 9 februari plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze vakbeurs richt zich op onder meer de installatiesector en de woning- en utiliteitsbouw. BUVA bemant een stand op dit event. Verkoopleider Jordy Schouten vertelt meer over zijn beursdeelname en de presentatie van de slimme EcoClimate lucht/water warmtepomp.
De EcoClimate lucht/water warmtepomp werd recentelijk op de markt gebracht. BUVA zit echter niet stil en brengt een uitbreiding uit in de vorm van een hybride oplossing. Dat was hard nodig weet Schouten: “Wij zien de wereld om ons heen in rap tempo veranderen. Om te voldoen aan de Energieagenda van 2016 om in 2050 Nederland volledig aardgas vrij te krijgen, moeten we nu de woningbouw gaan voorbereiden. Een tussenoplossing is hiervoor een hybride warmtepomp in de vorm van de EcoClimate Hybride warmtepomp.”
Het verlagen van de EPC of EI is niet alleen een taak van de nieuwbouw, maar ook van de bestaande bouw. BUVA had al een oplossing voor de nieuwbouwsector in de vorm van de EcoClimate LW. De bestaande bouw bleef tot voor kort nog achter. De EcoClimate Hybride helpt die sector echter uit de brand. “In Nederland staan momenteel 2,3 miljoen woningen met een CV-ketel. Om al deze woningen in 32 jaar volledig ‘all electric’ te krijgen, zijn er tussenoplossingen nodig. De EcoClimate Hybride is hier speciaal voor ontwikkeld.”
Comfort
De slimme hybride warmtepomp is te bewonderen op de VSK 2018. Op de stand van BUVA is een exemplaar te zien. De EcoClimate Hybride vormt samen met de bestaande CV-ketel of de EcoHeat een uitstekende combinatie voor het verduurzamen van bestaande bouw. “Comfort voor de bewoner staat bij ons hoog in het vaandel. Bij de ontwikkeling van deze hybride warmtepomp is daarom niet alleen gekeken naar verduurzaming, maar tevens naar bewonersgedrag. De EcoClimate Hybride draagt tot een temperatuur van 47⁰C bij aan het verwarmen van de woning. Is de vraag hoger, of dient er tapwater verwarmt te worden, springt de CV-ketel bij. Zo zorgen we voor een optimale combinatie van het genereren van duurzame warmte en een comfortabel binnenluchtklimaat.”
Naast het feit dat de EcoClimate een significante verbetering (tot twee stappen) op de Energie Index (EI) van een woning realiseert, is het tevens qua plaatsing een prettige oplossing. Er hoeft enkel een kleine binnenunit in de woning geïnstalleerd te worden en aan de buitenzijde van het gebouw wordt een buitenunit geplaatst. Tevens is een boilervat in de woning niet nodig stelt Schouten: “Niet alleen de bewoner heeft een centrale plek gehad in de ontwikkeling van de EcoClimate, ook het installatiegemak voor de installateur was een hoge prioriteit.”
De hybride warmtepomp komt in aanmerking voor subsidie. Buiten de STEP-subsidie die ontvangen wordt vanwege het verlagen van de EI-waarde, is de EcoClimate Hybride opgenomen in de ISDE-apparatenlijst. Met laatstgenoemde subsidie ontvangt de gebruiker een extra toeslag van 1.800 euro.
Voor meer informatie verwijzen wij u door naar BUVA