Conmaxx verkort installatietijd schakelkasten en behuizingen

Installatie in schakelkasten en behuizingen was tot voor kort een complex en tijdrovend karwei. Voorgaande zin is in verleden tijd geschreven, want Hemmink heeft een oplossing gevonden voor deze problematiek. Met de introductie van de Conmaxx wordt het installatieproces verkort en vereenvoudigd. Dit modulaire kabeldoorvoersysteem voor schakelkasten maakt het leven van de installateur een stuk gemakkelijker, stelt accountmanager industrie Marcel ten Thije.

De Conmaxx is een uitvinding van het Duitse Wiska. Deze fabrikant van kabelwartels, membraandoorvoeren en kabeldoorvoersystemen zoekt continue naar manieren om efficiënter te werken. Het kabeldoorvoersysteem is daar een mooi voorbeeld van stelt Ten Thije: “Het systeem werkt zeer gebruiksvriendelijk. Dit driecomponentensysteem bestaat uit een frame, variabele inzetframes en conische inzetstukken.” Deze drie onderdelen vereenvoudigen de installatie van kabels in schakelkasten en behuizingen. Met name als er kabels met voorgemonteerde stekers worden toegepast.

Het modulaire systeem bestaat uit vier verschillend frames van uiteenlopende groottes, twee maten inzetstukken en vier verschillende inzetframes. Dit product is toepasbaar voor de meest uiteenlopende installatiebehoeftes. “De montagetijd wordt drastisch verkort. Dat is zeer gunstig, want dat geldt dus ook bij onderhoud van machines,” benadrukt de accountmanager. “De Conmaxx ondersteunt daarmee de gewenste O.E.E. waarde voor een machine.  Dankzij het kliksysteem wordt veel tijd bespaard bij installatie en onderhoud.”


Klikgeluid

Installatie van de Conmaxx zelf gaat zeer vlot. “Het enige wat je hoeft te doen is het frame aan de buitenkant van de schakelkast monteren,” vertelt de accountmanager. “Vervolgens voer je de kabels eenvoudig door de opengesneden inzetstukken. Daarna klik  je het inzetframe in het frame. De laatste stap is de inzetstukken met de kabels in het inzetframe aandrukken. De conische inzetstukken garanderen een IP66 afdichting, inclusief een betrouwbare trekontlasting. Het kan niet fout gaan!”

Gebruiksgemak staat centraal. “Zie de Conmaxx maar als een soort dominopakket met uiteenlopende kabelinvoermogelijkheden,” verduidelijkt Ten Thije. “Er zijn verschillende inzetstukken verkrijgbaar, zodat elke kabeldiameter in  de schakelkast ingevoerd kan worden. Deze inzetstukken zijn uitneembaar. Mocht je later met een andere kabel moeten werken of  een extra kabel in moet voeren, is dat geen enkel probleem.” Hemmink is leverancier van Wiska in Nederland.

Hemmink staat van 19 tot en met 21 september op de Technische Industriële Vakbeurs 2017 (TIV, standnr 106) in Hardenberg. De Conmaxx is daar ook te bekijken.