Connectiviteit centraal bij S-serie warmtepompen

NIBE heeft recent een nieuwe generatie warmtepompen geïntroduceerd, de S-serie. Deze nieuwe generatie omvat onder meer water/water warmtepompen, lucht/water warmtepompen, bijbehorende binnenunits en diverse accessoires. Later volgen nog meer varianten, waaronder de S2125 die uitermate geschikt is voor bestaande bouw. Dankzij een nieuw type hard- en softwareplatform staat connectiviteit centraal bij de S-serie.

NIBE zet met de S-serie een grote stap op weg naar een slimme toekomst waarin apparatuur verbonden zal zijn via een intelligent netwerk. De S-serie wordt daarom standaard uitgerust met wifi voor draadloze communicatie alsmede gekoppeld aan myUplink, een volledig vernieuwd online platform zodat consumenten altijd en overal inzicht hebben in de actuele status van hun warmtepomp. Ook kunnen ze op afstand de cv-verwarming en de bereiding van warmtapwater regelen. Het online platform biedt natuurlijk ook volop mogelijkheden voor de installateur. Installateurs kunnen via myUplink PRO de warmtepomp op afstand monitoren en beheren. Bij een eventuele foutmelding of een ‘comfortklacht’ van de consument kan hij snel en professioneel de juiste stappen ondernemen.

Onderscheidend design
De nieuwe S-serie omvat onder meer twee modulerende water/water warmtepompen: de S1255 (met boiler) en de S1155 (zonder boiler). Beide zijn leverbaar in drie vermogens (1,5-6kW, 3-12kW en 4-16kW) en bieden de mogelijkheid van passieve koeling. De types S1255-6 PC en S1155-6 PC beschikken hiervoor over een ingebouwde koelmodule. Alle typen onderscheiden zich door een Scandinavisch strak, stijlvol en tijdloos uiterlijk. Ze zijn standaard voorzien van een handige greeploze deur (push-to-open) en hebben – net als de bijpassende NIBE RMU S40 ruimtethermostaat – een gebruiksvriendelijk touchscreen met swipe-functie.

De komende maanden breidt NIBE het palet van de S-serie verder uit. Zo volgen gefaseerd de introducties van de SMO S40 regelunit en de S2125 modulerende monoblock lucht/water warmtepomp. Die laatste wordt leverbaar in wee varianten (type 8 en 12) en maakt gebruik van het koudemiddel R290 (propaan), dat een extreem lage GWP-waarde van 3 heeft. Met zijn aanvoertemperatuur tot 73°C en een zeer stille werking is de S2125 met name zeer interessant voor bestaande bouw.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar NibeMeer informatie