De kracht van een perfect ventilatieconcept

 

Isoleren is belangrijk om energie te besparen en de nodige normen te behalen, maar ventileren is zeker zo belangrijk om de gezondheid van de gebouwgebruikers en een perfect binnenklimaat te garanderen. Als fabrikant van het unieke metalen luchtleidingssysteem voor ventilatie ‘Ventichape-Ventiflex’ én exclusief importeur van Orcon en Swentibold ventilatietoestellen weet Ventiline voor ieder gebouw een perfect ventilatieconcept te realiseren.

Het luchtleidingssysteem Ventichape-Ventiflex is speciaal ontworpen en gepatenteerd om ventilatiekanalen esthetisch weg te werken in de chape/beton of in het verlaagd plafond. Typerend aan het systeem is dat alle collectoren en het kanaal uit metaal vervaardigd zijn. Dat heeft diverse voordelen voor wat betreft stabiliteit. Zo kan het systeem gemakkelijk de hoge belasting aan van een gegoten of gestorte vloer. Gedurende de werkzaamheden kan men gewoon op de onderdelen staan, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het systeem. Verder zijn de collectoren en metalen kanalen behandeld met een kataforetische laklaag (KTL-coating), waardoor het systeem niet aangetast kan worden door de beton en tevens slagvast en corrosiebestendig is. Doordat de diverse collectoren voorzien zijn van luchtgeleiders worden de drukverliezen en turbulenties tot een minimum beperkt wat ten goede komt van het geluid en het energieverbruik van het toestel.

image_magazine_collector2

De units van Orcon en Swentibold zijn opgenomen in de EPDB-databank en gekeurd volgens EN308 waaruit blijkt dat men hoge thermische rendementen heeft die zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en een aanzienlijke energiebesparing. Ventiline biedt toestellen voor zowel de woningbouw als de utiliteit. Om energiebesparend in te spelen op de regelgeving hebben de units onder meer een laag opgenomen vermogen, een hoog thermisch rendement of warmteterugwinning en een bypass om koelere toevoerlucht van buiten in warme zomermaanden aan te zuigen. Vraaggestuurd ventileren is mogelijk door middel van vocht- en CO2-sensoren zodat men enkel op basis van de behoefte gaat ventileren. Duurzame handgemaakte, geprofileerde warmtewisselaars zorgen ervoor dat de ventilatie tevens bij lagere temperaturen gegarandeerd blijft. Hierdoor is er geen voorverwarmer nodig in de koude wintermaanden waardoor men geen extra opgenomen vermogen heeft en men extra e-peil punten scoort.

image_magazine_collector3

Recente projecten waarin het Ventiflex luchtleidingssysteem is verwerkt zijn onder meer de Lichttoren in Antwerpen, het Prins Kavelhof in Brasschaat en de 4 Fonteinen in Vilvoorde. Ventiline heeft diverse testen voorhanden omtrent het luchtleidingssysteem, zoals testen omtrent drukverliezen, stabiliteitstesten, akoestische testen en luchtdichtheidstesten. Om een perfect ventilatieconcept te garanderen, biedt Ventiline opdrachtgevers gratis prijsoffertes met schetsen, boor- en legplannen in Autocad/Stabicad, opleidingen, bouwplaatsbegeleidingen en de inregeling en opmaak van het ventilatieprestatieverslag volgens STS-norm (STS-P-73-1). Tot slot wordt men herinnerd aan het onderhoud van het ventilatiesysteem door middel van e-mails. Kortom, uw partner voor ventilatie van A tot Z.

 

 

 


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Ventiline Meer informatie