Denken in klimaatplafonds in plaats van systeemplafonds

Een klimaatplafond duur? Welnee, zegt Jaap Koning van Interalu. Het Belgische familiebedrijf wil de traditionele Nederlandse utiliteitsmarkt heropvoeden door een klimaatplafond te verkiezen boven het gebruikelijke systeemplafond. “Een klimaatplafond is niet per definitie duurder. Sterker nog, het verdient zichzelf zelfs voor een deel terug in duurzaamheid. Bovendien is een klimaatplafond het enige klimaatsysteem wat een A comfort kan leveren.”

In de Nederlandse utiliteitsmarkt wordt van oudsher gebruik gemaakt van systeemplafonds en wordt het klimaat veelal op traditionele wijze geregeld. Koning: “Aan klimaatplafonds kleeft de gedachte dat ze duur zijn. Dat komt doordat dit type systemen aanvankelijk door de bovenkant van het segment werd omarmd. Het gebouw van De Nederlandsche Bank bijvoorbeeld was één van de eerste gebruikers van een klimaatplafond, gevolgd door kantoren zoals die van Nationale Nederlanden en ING. De MKB sector bleef ervan verstoken, terwijl de mogelijkheden er zeker zijn. De Belgische KMO markt daarentegen is opgevoed met Interalu klimaatplafonds. Die trend willen we nu doorzetten naar Nederland.”

Ellipse Building 4 ©Bart Gosselin Photography[/caption]

Staal
Interalu is een Belgisch familiebedrijf. “We bestaan meer dan 45 jaar en hebben inmiddels 25 jaar ervaring in de productie van klimaatplafonds,” zegt Koning. “In het kader van een gunstige CO2 footprint kopen we onze grondstoffen en materialen in binnen een straal van 300 kilometer van onze fabriek.” Anders dan de naam Interalu doet vermoeden, produceert het familiebedrijf klimaatplafonds in staal. “De warmteoverdracht van staal is hoger dan die van aluminium en staal is bovendien duurzamer dan aluminium, zeker als het voorzien is van een coating,” verklaart Koning. “Het is zelfs mogelijk om stalen plafonds uit een oud pand opnieuw in te smelten en te verwerken tot een nieuw product.”

De Kandelaar_IMG_8306_ipad ©Bart Gosselin Photography[/caption]

Akoestische ‘mat’
De Interalu klimaatplafonds zijn van het type change-over met een gescheiden systeem voor koelen en verwarmen. Koning: “Het is een esthetisch product, dat dankzij de perforaties ook nog eens als akoestische ‘mat’ fungeert en niet als klankkast. In het kader van duurzaamheid hebben we een micro- en een nano-perforatie. (Dag)licht reflecteert beter waardoor er minder verlichting toegepast hoeft te worden maar akoestisch geven deze klimaatplafonds toch een goed resultaat. We beschikken over twee typen klimaatplafonds; de Easy-KlimaPlus® en de SAPPceiling®. Die laatste is beschikbaar met horizontale isolatie of als hybride met verticale isolatie waarbij gebruik gemaakt kan worden van nachtkoeling. De SAPP systemen verwarmen op lage temperatuur en koelen op hoge temperatuur. Het is een compleet gesloten systeem. Afwijkend aan de concurrentie is dat wij de klimaatplafonds leveren met rolgevormde stalen lamellen in plaats van gekant-zette exemplaren. Onze kunststof leidingen zijn 100% diffusiedicht en besparen 95% op de flexibele aansluitingen. In het kader van het beheer en onderhoud van een gebouw over 25 jaar, betekent dit 95% minder aansluitingen die gecontroleerd en eventueel vervangen moeten worden.”

 

 


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Interalu Meer informatie