Denken in totaalconcepten

BITZER_ECOLINE+

Als compressorfabrikant blijft Bitzer voortdurend innoveren in compressoren voor de koudetechniek, aircosystemen en warmtepompen. Maar volgens Ruud van Dissel van Bitzer Benelux blijft het daar niet bij. De fabrikant denkt steeds meer in totaalconcepten. “Momenteel vinden bij ons intern de grootste ontwikkelingen plaats op het gebied van frequentieregelaars en dataloggingsystemen om samen met een passende compressor tot een totaalconcept te komen. We gaan mee met de trend richting digitalisering.”

Bitzer heeft een complete range aan scroll-, zuiger- en schroefcompressoren in het assortiment, van klein tot groot en voor allerhande toepassingen en koudemiddelen, zoals ammoniak, CO2 en propaan. Maar ook voor de nieuwe HFO koudemiddelen met laag GWP getal. Daarnaast ontwikkelt Bitzer volgens Ruud van Dissel nog altijd compressoren voor synthetische koudemiddelen. “We zijn van oorsprong een Duits bedrijf uit Sindelfingen, maar hebben in totaal 34 vestigingen en fabrieken verdeeld over de wereld; van Europa, de Verenigde Staten en Brazilië tot in China. Onze kracht zit hem in ons innovatieve karakter, waarbij de focus nadrukkelijk ligt op drie pijlers: alternatieve koudemiddelen, energiehuishouding en intelligente besturing, bewaking en regeling. Wat dat betreft gaan we steeds meer mee in de trend richting digitalisering.”

Varipack_Compressor_1

IQ besturingssysteem
Ruud van Dissel praat ons bij over de laatste ontwikkelingen. “Zo heeft Bitzer als eerste fabrikant ter wereld enige tijd geleden een complete range aan CO2 compressoren gepresenteerd, uitgevoerd met line-start permanent magneetmotoren. Een ander actueel thema is de frequentieregelaar. Een frequentieregelaar wordt veel toegepast in de markt, maar is vaak niet afgestemd op de specifieke compressor. Reden voor ons om zelf een frequentieregelaar te ontwikkelen, die we volledig afstemmen op de gekozen compressor. Doordat ze volledig op elkaar zijn afgestemd, is een energetisch betere (lees: optimale) oplossing gegarandeerd. En als het geheel vervolgens ook nog eens met ons IQ besturingssysteem wordt aangestuurd, is het plaatje compleet. Dankzij het IQ besturingssysteem zijn de compressoren bovendien in een breder inzetgebied toepasbaar, uiteraard afhankelijk van de technologie en type koudemiddel. Als het gaat om toepassing in klimaatsystemen is dat zeker in ons klimaat een pré. We hebben immers te maken met uiterst variabele buitentemperaturen tijdens de verschillende seizoenen. Dan biedt een energie-efficiënte compressor met een veel breder inzetgebied, dat tevens bewaakt en gemonitord wordt, uitkomst,” besluit Ruud van Dissel.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Bitzer Meer informatie