Duurzame plug-and-play totaalconcepten

De steeds verder aanscherpende wet- en regelgeving aangaande energie-efficiëntie en prestatie-eisen vraagt om steeds complexere installatie. Anderzijds is er in de installatiewereld een voelbaar gebrek aan geschoolde vaklui en handjes op de bouw. One Solutions Holland (OSH) anticipeert op die trends en onderscheidt zich als technische handelsorganisatie op conceptniveau. “Wij denken in concepten in plaats van in individuele componenten en leveren plug-and-play totaalconcepten, ook voor de warmtepomp,” stelt Toon van Engelen van OSH.

Door het denken in totaalconcepten wordt niet alleen de kans op faalkosten geminimaliseerd, maar is de eindgebruiker ook verzekerd van een optimaal presterende installatie, zegt Van Engelen. “Het leidt bovendien op de bouw tot minimale inspanningen. De totaalinstallatie wordt zoveel mogelijk prefab onder geconditioneerde omstandigheden geassembleerd.” OSH heeft een aantal prefab plug-and-play totaalconcepten ontwikkeld die veelal in één dag op de bouw geïnstalleerd kunnen worden. Van Engelen licht er enkele uit.

ONE
Het Own New Energy (ONE) concept is een zeer innovatieve plug-and-play energie-installatie via bodemwarmte. De ONE bestaat uit modules van 30 kW tot 8 MW voor de warmte- en koudevoorziening in gebouwen tot 32.000 m2. Het is geschikt voor een brede range van gebouwtypen, zoals appartementencomplexen, kantoorpanden, woon-/zorgcomplexen en scholen. Hoogwaardig, op-en-top duurzaam en geïnstalleerd in één dag. De Comfort Distributie Set is een vervolgontwikkeling op de ONE. Door middel van deze set is een absoluut optimale afstemming te realiseren tussen de opwekking van energie door de ONE en de afgifte in de diverse ruimten van een gebouw. We hebben dit concept recent toegepast in het nieuwe Clarissenhof in Tilburg.

ONE@home
Voor grondgebonden Nul op de Meter-woningen heeft OSH de ONE@home energiekast ontwikkeld. De verwarming, koeling, ventilatie en inverter voor zonnepanelen zijn gegroepeerd in één geprefabriceerde behuizing. In de ONE@home is een bodem/water-warmtepomp met een vermogen ingebouwd, samen met een tapwaterboiler, omvormer, verdelerset voor vloerverwarming- en koeling, en een balansventilatiesysteem. De energie die deze systeemonderdelen gebruiken, wordt opgewekt door fotovoltaïsche zonnepanelen.

ONE@yourhome
Voor individuele woningen van 600 tot 2.000 m3 heeft OSH het totaalconcept ONE@yourhome ontwikkeld. We nemen in feite de (kleine) installateur bij de hand met deze plug-and-play installatie voor een duurzaam klimaat- en tapwatersysteem in de individuele woningbouw. Net als de andere concepten zorgt ook ONE@yourhome voor een hoogwaardig en duurzaam bewonerscomfort, in combinatie met een kortere bouwtijd, meer gemak voor installateurs, en een kleinere kans op faalkosten.

We krijgen in toenemende mate zeer gerenommeerde partijen over de vloer die in ons concept mee willen gaan, zegt Van Engelen. “Ook zij zijn overtuigd van de meerwaarde van onze prefab totaalconcepten in plaats van de losse individuele componenten.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar OSHMeer informatie