Eén aanspreekpunt voor een comfortabel binnenklimaat

De warmtepomp spint garen bij de ‘van gas los’ campagne van de nationale overheid. Dat kan ook Eddy van Dijk Salesmanager van Thercon b.v en Orcon b.v beamen, leverancier van Orcon-ventilatie en warmtepompen en airconditioning van het Japanse merk Fujitsu. Met het Green Igloo Concept biedt het bedrijf een uniek concept om een woning, zowel nieuwbouw als renovatie, 100% all electric te maken met oog voor een comfortabel binnenklimaat.

Een iglo is een natuurproduct, duurzaam, goed geïsoleerd en dient altijd op laag-temperatuur verwarmd te worden om te voorkomen dat hij smelt, zegt Eddy. “Dat sluit dus perfect aan op de ambities die we met z’n allen nastreven om tot een betere wereld te komen. Dat is precies het doel van ons Green Igloo Concept, waarbij we woningen (nieuw of bestaand) 100% all electric maken als het gaat om verwarmen, koelen én ventileren. Uitgangspunt is wel een goed isolerende schil. Zeker bij renovatieprojecten is dat het eerste punt waar de aandacht naar uit moet gaan (trias energetica); eerst isoleren en ventileren, en dan pas kijken naar duurzaam verwarmen en koelen. Met ons concept heeft de installateur of gebouwgebruiker één aanspreekpunt voor zowel ventileren, verwarmen als koelen.”

Brede range
De range warmtepompen die Thercon levert varieert in vermogens van 5 kW tot 16 kW. “We kunnen dus voor vrijwel elke woning wel een geschikt toestel leveren,” benadrukt Eddy. “Het mooie van de Fujitsu systemen is dat alle techniek is geïntegreerd in het binnendeel, inclusief pomp, buffervat, expansietank, regeltechniek, enz. Behalve de lucht-water systemen leveren we ook een lucht-lucht programma.” Volgens Eddy is de combinatie van beide technieken zeer geschikt voor toepassing in een woning. Hij geeft een voorbeeld: “Ideaalbeeld is om de begane grond van de woning te voorzien van vloerverwarming die wordt gevoed door de warmtepomp. In de slaapkamers daarentegen en andere ruimtes waar je niet de hele dag verblijft, is een aircoheater per ruimte wellicht een betere oplossing. Voorwaarde is wel dat een extra buitenunit wordt geplaatst. Daarop kunnen 2 tot acht binnenunits aangesloten worden. Het sanitair warmwater tot slot wordt opgewekt via de aanwezige warmtepomp in combinatie met een boiler van 200, 300 of 500 liter.”

De wijze waarop een nieuwe of bestaande woning 100% all electric wordt gemaakt, is volgens Eddy afhankelijk van een aantal factoren. “Op basis van de gezinssituatie en de wensen van de opdrachtgever / eindgebruiker komen we tot een passend advies. Daarbij hebben zij één aanspreekpunt voor verwarmen, koelen én ventileren, en is een comfortabel en gezond binnenklimaat gegarandeerd.”

 

 

Voor meer informatie over ventilatie verwijzen wij u door naar OrconMeer informatie

 

 

Voor meer informatie over warmtepompen en airconditioning verwijzen wij u door naar TherconMeer informatie