Elke onderneming en werknemer verdient een goede luchtkwaliteit

We moeten twee liter water drinken op een dag. Dat weten we en is goed voor het huishouden van de inwendige mens. Maar dat we dagelijks 10.000 liter lucht tot ons nemen, is voor velen onbekend. Ook die moet van hoge kwaliteit zijn en daaraan draagt Rentokil Specialist Hygiëne een steentje bij.

De buitenlucht is niet altijd van hoge kwaliteit, weet Alphons Stevens, Sales Manager bij het bedrijf in ‘s-Hertogenbosch. Ook binnen schort er nog weleens wat aan. Maar we kunnen iets doen aan de vervuiling van de lucht en/of niet de juiste vochtigheidsgraad. Het zijn aspecten, die volgens hem kunnen leiden naar onder meer allergische en astmatische klachten. Met als gevolg een enorme medische kostenpost. In bedrijfsomgevingen monden die soort klachten vaak uit in ziekteverzuim.

Luchtkwaliteit
Rentokil Specialist Hygiëne is vertrouwd met het werken aan de juiste luchtkwaliteit. “Vanzelfsprekend is de kwaliteit van de apparatuur van belang maar vlak ook het beheer en het onderhoud niet weg.” Het reinigen en desinfecteren van de luchtbehandelingskasten en het periodiek vervangen van filters zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Stevens en zijn mensen weten wat het beheren van luchtbehandelingsinstallaties omvat en koppelen daar met Rentokil Specialist Hygiëne onderhoudscontracten aan.

Dragende factor
Hij komt nog even terug op het besef dat de luchtkwaliteit een ‘dragende factor’ is in gebouwen. “Gebouwbeheerders en ondernemers zijn daar te weinig van doordrongen. Met enkele metingen kunnen we hen bewustmaken van de noodzaak om constructief aan de luchtkwaliteit in een gebouw en/of op de werkvloer te werken.” De dienstverlening van Rentokil Specialist Hygiëne vindt zijn weg naar luchtbehandeling in ziekenhuizen en bedrijven (B2B). “Een van de speerpunten zijn de voedselproductiebedrijven. Daar heeft een goede luchtkwaliteit zijn weerslag op zowel de mens als het product. Denk aan hygiëne en houdbaarheid.”

Ervaring
“De grootte van het bedrijf maakt niet uit, elke onderneming verdient een goede luchtkwaliteit”, weet Stevens uit ervaring. “Van een chocolaterie met drie man personeel tot productiehallen zijn bij ons in deskundige handen.” Hij spreekt over onderhoud, optimalisatie en re-conditioneren. “Vergeet niet dat goed onderhoud niet alleen positief bijdraagt aan een betere (lucht)omgeving maar ook aan de levensduur van de installatie(s). En”, vult hij aan, “dit is vanzelfsprekend voor de hele BeNeLux van toepassing.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar RentokilMeer informatie