Fluisterstille ventilatie

Met de nieuwe ventilatie D-unit DX legt Vasco de lat voor ventilatie met warmteterugwinning opnieuw een stuk hoger. Deze fluisterstille ventilatie-oplossing onderscheidt zich door een onovertroffen rendement en een flexibele en eenvoudige montage.

In het hart van de Vasco DX units is een volledig nieuw ontwikkelde warmtewisselaar geplaatst. De warmteterugwinning-coëfficiënt van de Vasco DX generatie behoort tot de hoogste op de markt. De ‘Octogon’ warmtewisselaar kenmerkt zich door een hoog rendement bij een lage weerstand, waardoor deze ook bijdraagt aan een minimaal geluidsniveau en energieverbruik. Dit vertaalt zich automatisch naar de energierekening.

Bovendien is de unit aerodynamisch opgebouwd. Dit beperkt de drukverliezen in de unit. Het opgenomen vermogen blijft hierdoor laag. Het hoge rendement, het laag opgenomen vermogen en de automatische en constante debietregeling zorgen voor een optimaal binnenklimaat bij een laag energieverbruik.

Vasco DX is aan de toevoerzijde de meest geluidsarme ventilatie-unit op de markt. Dat komt door de uitzonderlijke plaatsing van de toevoerventilator. Deze wordt tussen de unit en de buitenaansluiting geplaatst. De warmtewisselaar doet zo ook dienst als geluidsdemper. Zo kan de unit zelfs ‘s nachts blijven draaien zonder de nachtrust van de bewoners te verstoren.

De flexibele montage vereenvoudigt de installatie. Het is mogelijk om de unit niet alleen verticaal, maar ook horizontaal aan de wand of op een vloersokkel te monteren. Dat betekent dat Vasco DX ook in een verlaagde zolderruimte gemakkelijk gemonteerd kan worden.