Focus op installatiegemak en esthetiek

Klemko Techniek, Maskate en Panflex hebben hun sporen reeds verdiend met innovatieve LED-verlichting, lichtbesturingen en aansluit- en ventilatietechniek van hoge kwaliteit. Producten die specifiek zijn ontworpen en afgestemd op het installatiegemak voor de elektrotechnische installateur, zoals het assortiment aircokanalen en hulpstukken van Canalit, dat sinds kort ook standaard in antracietgrijs (RAL 7016) verkrijgbaar is.

Hoe divers ons productassortiment ook is, uitgangspunt is altijd om de elektrotechnisch installateur slimmer, sneller en efficiënter te laten werken, zegt Sander Pronk, Accountmanager Aansluittechniek & Installatietechniek. “Maar ook om faalkosten tot een minimum te beperken. Een mooi voorbeeld hiervan vormt ons assortiment aircokanalen en hulpstukken van Canalit. Producten die in samenwerking met verschillende koeltechniekinstallateurs en producenten van klimaatsystemen zijn ontwikkeld. Zo kunnen de aircokanalen zowel geschroefd, stofvrij geplakt als middels duimnagels bevestigd worden. Eventuele bevestigingsgaten kunnen dwars door het kanaal worden geboord. Dit zorgt voor veel gemak en een flinke tijdwinst op de montagelocatie.”

Het oog wil ook wat
En daar blijft het niet bij. “Dankzij een geavanceerd haaksysteem met gele klembeugels kunnen koelleidingen, condenswaterafvoeren en voedingskabels makkelijk, snel en netjes op de juiste plek in het kanaal worden vastgezet”, legt Spronk uit. “Bovendien zorgen de klembeugels voor extra stevigheid én een sterke en solide dekselsluiting. Vervorming van het kanaal is niet aan de orde.” Het assortiment aircokanalen en hulpstukken van Canalit is voortaan ook in antracietgrijs (RAL 7016) verkrijgbaar. “We zien steeds meer woningen met een donkere gevelsteen, evenals antracietkleurige overkappingen, schuttingen, kozijnen en gevelbeplatingen. Met aircokanalen en hulpstukken in RAL 7016 wordt ook hier een harmonieus gevelbeeld gegarandeerd. De producten worden geleverd in een stevige en recyclebare verpakkingsfolie, waardoor zij maximaal beschermd worden tijdens het logistieke proces en gegarandeerd schoon blijven. Daarmee wordt door installateurs al gauw zo’n 30 tot 40% uitval gereduceerd, en leveren we dus indirect een bijdrage aan het verkleinen van de afvalberg.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Canalit Meer informatie