Groene warmte: een totaalconcept zonder gedoe

We moeten met z’n allen van het gas af. Dat staat vast. De warmtepomp wordt doorgaans als hét duurzame alternatief gezien. Maar wist je dat de meeste groene energie in Nederland wordt opgewekt uit biomassa? Een pelletkachel is dan zo gek nog niet. En al helemaal niet volgens het totaalconcept Groen & Warm van Atechpro, waarmee je verzekerd bent van duurzame warmte. Gegarandeerd zonder gedoe.

“In ons land wordt veel gesproken over duurzaam verwarmen van woningen en gebouwen maar vaak blijft het bij woorden”, meent Theo de Groot van Atechpro. “Dat komt omdat de belangen vaak niet bij één partij liggen maar er meerdere belanghebbenden zijn, verspreid over de hele keten. En dat geeft nu eenmaal heel vaak gedoe. Met ons concept Groen & Warm bieden we een totaaloplossing zonder overschrijdende belangen. We engineeren, bouwen en plaatsen de complete installatie voor het leveren van duurzame warmte. Maar daar stoppen we niet. Daarnaast nemen we ook de exploitatie van de verwarmingsinstallatie voor een bepaalde periode uit handen van de gebouweigenaar; we regelen de brandstof, sturen facturen naar de bewoners, monitoren de installatie online en lossen eventuele storingen op. Dat doen we inmiddels al voor diverse woningcorporaties, maar bijvoorbeeld ook voor gemeentelijke zwembaden.”

Optimale ketenbeheersing
De Groot spreekt met het concept over een optimale ketenbeheersing. “In plaats van de keten uit elkaar te sleutelen, overzien en begrijpen wij het hele traject. We gaan er niet meer over praten, maar doen het gewoon. Met onze ‘geen gedoe’-garantie van 20 jaar leveren we ook 20 jaar warmte. De gebouweigenaar heeft er geen omkijken meer naar en wordt volledig ontzorgd. Inmiddels beschikken we ook over een eigen financieringsmaatschappij om een project volledig turnkey te kunnen aanbieden en er zijn plannen om op een duurzame manier onze eigen biomassa te gaan telen, bij voorkeur zelfs op een braakliggend terrein in de nabijheid van de installaties. Daarmee is de hele keten duurzaam rond. Dat is optimale ketenbeheersing en zo werken we pas echt aan een duurzame samenleving.”

Energiehuisje
Pelletkachels kunnen uit de voeten met een grote verscheidenheid aan brandstoffen. De Groot: “Afvalhout, olifantengras, kernen van maiskolven, kersenpitten, olijfpitten, pindadoppen, het zijn allemaal stoffen die gebruikt kunnen worden in de bio-ketel. Dat maakt biomassa oneindig bruikbaar én beschikbaar.” Om bestaande woningen of een rij van woningen te verduurzamen heeft Atechpro recent het Energiehuisje gepresenteerd. “Het is een kant-en-klaar schuurtje met complete verwarmingsinstallatie en brandstofmagazijn dat in de warmte kan voorzien. Ook het energiehuisje leveren we als totaalconcept, inclusief monitoring, onderhoud en ‘geen gedoe’-garantie op warmte.”

De Groot tot slot: “Over de hele keten nadenken, dat is pas echt duurzaamheid. Het eindproduct is warmte, de weg ernaar toe verzorgen wij.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar AtechproMeer informatie