Henco biedt installateur gereedschap voor elke klus

Goed gereedschap is het halve werk. Maar waarom zou je voor goed gaan als het ook beter kan? Producent Henco wil het leven van de installateur veraangenamen. De onderneming ontwerpt gereedschap waardoor klussen sneller, efficiënter en professioneler geklaard kunnen worden. Sales manager Zwiery Seep legt uit hoe deze tools – die in verschillende diameters verkrijgbaar zijn – het verschil maken.

Henco ontwierp onder andere een griptang, buizenrichter en verbeterde buigijzers. Ondanks al hun uiteenlopende toepassingsgebieden hebben deze gereedschappen iets met elkaar gemeen: input vanuit de praktijk. De tools zijn namelijk afgestemd op de wensen van installateurs, stelt Seep: “Waarom zou je geen gebruik maken van de kennis van de klant? Zij hebben de meeste ervaring met onze producten en dat levert informatie van onschatbare waarde op.”

De griptang is daar een mooi voorbeeld van. Installateurs worstelden al jarenlang met de kalibratie van korte buisstukken, omdat er weinig grip is om deze stukken te kalibreren. “Dat is nu niet meer aan de orde,” weet Seep. “Deze tang zorgt voor sterk verbeterde grip.” De buizenrichter is een andere uitvinding waardoor het werk van installateurs vereenvoudigd wordt. Het apparaat doet zijn naam eer aan: het product trekt buizen perfect recht. “De tijd dat je handmatig een buis moest rechten, is definitief voorbij,” meent de sales manager.


Henco zet ook in op de optimalisatie van bestaande gereedschappen. “De buigijzers zijn recentelijk vernieuwd en voortaan in verschillende maten leverbaar. Dit gereedschap maakt het mogelijk om heel korte bochten te maken. Dat is niet alleen heel handig, maar ook kostenbesparend. Er hoeven namelijk minder fittingen geplaatst te worden,” vertelt Seep. “De buigijzers bevatten gegarandeerd de kortst mogelijke buisradius per diameter.”

Naast gereedschap houdt Henco zich ook bezig met de optimalisatie van fittingen. “De nieuwe 36P en 36 PG voor water- en gasfittingen maken de overgang van kunststof naar metaal mogelijk. Dat was ook een vraag vanuit de markt. Dit product vervangt messing persfittingen 32P en 35P,” stelt de sales manager. “Deze fitting is geschikt voor drie persprofielen. Denk dan aan het M-, V- en SA-profiel. De legering is volledig loodvrij en beide nieuwe fittingen voldoen aan alle vereiste KIWA en GASTEC QA-keurmerken.”


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Henco Meer informatie