Het hele jaar door een efficiënt rendement

Klein Comfort Techniek is van oudsher leverancier en distributeur van Danfoss warmtepompen. Sinds 1 januari 2019 voert het familiebedrijf het merk Thermia i.p.v. Danfoss. Thermia warmtepompen worden ontworpen, getest en geproduceerd in een van de zwaarste klimaten in Europa: Zweden. Harry Klein zet twee producten in de spotlights: de Thermia Diplomat Inverter Mini en de Mega. 

De producten van Thermia worden ontworpen en gebouwd met Europese componenten van topkwaliteit (onder andere Danfoss), zegt Klein. “De Thermia modulerende Mega bodem-water warmtepomp is al enkele jaren op de markt en de ideale keuze voor diverse soorten bedrijfs- en publieksgebouwen met geavanceerde verwarmings- en koelingsvraagstukken en een centrale stookruimte. Thermia Mega is beschikbaar in verschillende outputcapaciteiten. In cascade is een vermogen tot 1.500 kW mogelijk. Seriegeschakelde pompen worden elk na elkaar ingeschakeld naar gelang de energiebehoefte, wat een minimaal energieverbruik garandeert, ongeacht de output. De investering in een Thermia Mega betaalt zich in korte tijd terug dankzij enorme energiebesparingen in zowel verwarming als koeling.”

Stil en efficiënt
Helemaal nieuw voor Thermia is de Diplomat Inverter Mini, verkrijgbaar in één vermogensuitvoering: 1,5-7 kW. Klein: “De modulerende bodempomp is uitermate geschikt voor individuele appartementen of energiezuinige woningen met doorgaans een kleine warmtevraag maar in verhouding grotere tapwatervraag. Met een indrukwekkende seizoensmatige performance-coëfficiënt (SCOP) van 5.77 (bij 35°C aanvoertemperatuur) kan ook de Diplomat Inverter Mini flink besparen op de energierekening.”
De boiler is voorzien van TWS (Tap Water Stratification) die zorgt voor een zeer snelle productie van warmwater, levert sneller 15% meer water en ook nog eens met een hogere temperatuur dan de gebruikelijke alternatieven. D”it warme water wordt gemengd met koud kraanwater tot de gewenste temperatuur, zodat dus meer warm water beschikbaar is vanwege de hogere basistemperatuur. De Diplomat Inverter Mini is dankzij een nieuw mechanisch ontwerp bovendien een van de stilste warmtepompen op de markt met geluidvermogensniveaus variërend van 29 dB (A) tot 43 dB (A).”

Klein Comfort Techniek profileert zich vooral op de markt als kennispartner voor de installateur. “We nemen desgewenst de installateur bij de hand en ondersteunen bij service en onderhoud voor warmtepompen van Thermia, Danfoss en Zen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Klein Comfort TechniekMeer informatie