Het Sick Building Syndroom te lijf gaan

Het Sick Building Syndroom was enige tijd geleden een enorme hype. Vandaag hoor je er vrijwel niets meer van. Heel vreemd, want gebouwen kampen nog altijd met een slechte binnenluchtkwaliteit als gevolg van weinig tot geen onderhoud aan de luchtbehandelingsinstallaties. Dat zegt Fowad Soltani van Rentokil Specialist Hygiene. Hij pleit voor meer bewustzijn over gezonde lucht bij gebouweigenaren en –gebruikers.

Gezonde lucht is een ondergeschoven kindje, meent Soltani. “Er is veel te weinig aandacht voor. Onbegrijpelijk! Het gaat hier wel over het welzijn van de mens. Een gezonde werkomgeving komt bovendien de productiviteit ten goede. Een ventilatiesysteem of luchtbehandelingsinstallaties is in feite een must voor ieder gebouw. Niet alleen om fijnstof uit de aangezogen buitenlucht te filteren, maar bijvoorbeeld ook de pollen. Wist je dat 4 miljoen Nederlanders gevoelig zijn voor deze pollen (hooikoorts)? Vervolgens is het zaak dat de installatie en kanalen ook periodiek geïnspecteerd en gereinigd moeten worden. En daar gaat het vaak mis. Het gebeurt niet of nauwelijks.”

Luchtzuivering
Rentokil Specialist Hygiene is gespecialiseerd in hygiënisch en technisch onderhoud van onder meer luchtbehandelingssystemen in de utiliteit en industrie. Soltani: “Onze werkzaamheden zijn in feite 3-ledig. Allereerst brengen we de systemen in kaart, zowel technisch als hygiënisch. Daarin kunnen we zelfs nog een stap verder gaan door ook biologisch onderzoek te laten doen op de aanwezigheid van bacteriën in de lucht, schimmels in de luchtbehandelingskast of op de filters, enz. Vanuit deze inspectieronde wordt een advies voor (periodieke) reiniging opgesteld dat we vanzelfsprekend ook voor rekening nemen. Voor locaties of gebouwen waar geen ventilatiesysteem geïnstalleerd is, plaatsen we luchtzuiveringstoestellen. Een standalone apparaat dat de lucht zuivert van fijnstof en andere schadelijke deeltjes, waar ook een onderhoudsplan aan is gekoppeld. Het toestel werkt fantastisch en is plug and play. Tot slot kunnen we voor bedrijven alle zorgen omtrent luchtkwaliteit wegnemen door een volledig onderhoudspakket aan te bieden, conform NEN 2767, inclusief inspectie, reiniging, onderhoudsplannen tot zelfs aan investeringsplannen. Ze zijn vervolgens verzekerd van een gezonde binnenlucht.”

De doelgroep van Rentokil Specialist Hygiene is heel breed. “We zijn actief in alle soorten gebouwen met verschillende toepassingen zoals kantoren, productielocaties en ziekenhuizen maar ook op schepen. Ons doel is om gezonde binnenlucht weer hoger op de agenda te krijgen bij gebouweigenaren en –gebruikers om uiteindelijk het Sick Building Syndroom voorgoed uit de wereld te helpen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar RentokilMeer informatie