HRC SmartComfort Multi-zone balansventilatie met draadloze sturing

Goede ventilatie is essentieel voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Met de HRC-SmartComfort voegt Orcon een nieuw concept toe aan de zeer succesvolle HRC-range balansventilatiesystemen. Uniek aan deze gloednieuwe uitvoering is het multi-zonesysteem met een draadloze communicatie tussen de CO2-sensoren in de verblijfsruimtes en het toestel.

De HRC-reeks is hét schoolvoorbeeld van maximaal economisch rendement en is helemaal klaar voor de aangescherpte BENG-eisen. “Het lage energieverbruik van deze range (EcoMax/ MaxComfort en nu ook de EcoSmart/ SmarComfort) in combinatie met het hoge thermisch rendement en lage geluidsniveau zorgt voor een perfecte BENG-score,” zegttechnisch directeur Sander Bruis van Orcon. “Het energieverbruik is ten opzichte van de vorige generatie zelfs tot 60% teruggebracht. De nieuwe generatie toestellen zijn namelijk volledig opnieuw ontworpen en uitgevoerd met de allernieuwste ventilatietechnieken.”

Orcon Smart-control
De HRC SmartComfort maakt het mogelijk om in twee zones vraaggestuurd te ventileren. Bruis: “In de woonkamer en (hoofd)slaapkamer(s) wordt een CO2-sensor geplaatst die draadloos communiceert met de zoneklep, waardoor op elk moment van de dag de gevraagde luchtdebiet fluisterstil op de juiste plaats in de woning wordt ingeblazen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een zogenaamde ‘smart control’ met ellipsvormige klep, voor een extra hoog comfort. De draadloze communicatie tussen de verschillende CO2 sensoren, het toestel, en de kleppen zorgt voor een enorme efficiencywinst. Er hoeft geen extra communicatie bedrading getrokken of aangesloten worden en er is geen risico op aansluit fouten. Daarnaast zijn de kleppen opgenomen in een volledig doorzichtige behuizing zodat de kleppositie eenvoudig is te zien om installatie en onderhoud verder te versimpelen. EcoSmart is bijzonder flexibel, installatievriendelijk en gemakkelijk toe te passen. Net als de HRC-EcoMax en MaxComfort geniet ook deze nieuwste toevoeging van zeer hoge thermische rendementen, het beste A+ energielabel, een ingebouwde vochtsensor, een laag geluidsniveau en een modulerende 100% bypass. De SmartComfort wordt bovendien beloond met de beste reductiegetallen in zijn klasse, een F-ctr tot 0,41 en is inzetbaar voor woningen met een ventilatievraag op de toevoer tot 570 m3/h.”

Orcon BV en Thercon BV zijn begin dit jaar gefuseerd en sinds mei 2021 actief onder de naam van Groupe Atlantic Nederland BV met de merken Orcon, Atlantic en Fujitsu. “Met alles wat we doen, richten we ons op duurzame, all-electric totaaloplossingen voor een buitengewoon gezond binnenklimaat,” besluit Bruis.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Groupe Atlantic NederlandMeer informatie