Infraroodverwarming op maat

Heatel is volledig gespecialiseerd in infrarood verwarmingssystemen. Ruud van der Knaap (Directeur/eigenaar) spreekt over mooie esthetische oplossingen, laag vermogen en maatwerk voor woningen, utiliteitsbouw en industrie. “Een prachtige oplossing in het kader van de verduurzaaming.”

Plafond, muur en wand. Het zijn plaatsen waar de infraroodverwarming prima tot zijn recht komt. Niet alleen door het geven van maatwerkverwarming maar ook door de uitstraling van de elementen. “We hebben niet alleen het breedste assortiment maar ook een ruime keuze in stijlvolle toepassingen.” Van der Knaap spreekt met het oog op gasloze woningen van een laag vermogen en dus een goed resultaat wat betreft het verbruik en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Hij kwalificeert de infrarood verwarmingssystemen als eenvoudig inzetbaar. “Capaciteit inbrengen waar nodig en dat uiteraard schoon.”

Utiliteit
Als voorbeeld geeft Van der Knaap utiliteit. “De panelen kunnen gemakkelijk aan het plafond worden bevestigd. Bovendien, als je de helft van een ruimte niet gebruikt, kun je die helft van het systeem gemakkelijk uitschakelen. Bij een traditionele wijze van (lucht)verwarming is die dosering een stuk lastiger.” Daardoor is het de industrie eenvoudig uit te leggen dat maatwerk zich op een positieve manier vertaalt in de kosten.” Ook grote opslagloodsen kunnen per segment worden verwarmd. Investering technisch zijn infrarood verwarmingssystemen goedkoper. “Onderhoud nul”, zegt Van der Knaap. Hij voegt er ook voordelen aan toe zoals ‘een lange levensduur’ en ‘stil’. “Waar luchtverwarming tot het inritante toe blaast en dus geluid produceert, werkt infraroodverwarming geluidloos.” Woningbezitters gaan, volgens hem, ook steeds vaker overstag. “Prachtige toepassingen, aansluitend bij stijl en interieur.”

Vooraanstaande producent
Heatel betrekt de infrarood verwarmingssystemen van een vooraanstaande producent in Tsjechië. “We hebben de verkooprechten voor de Benelux. Ervaring leert dat ze een levensduur hebben van 35 tot 40 jaar. Andere verwarmingssystemen zijn dan al lang een keer vervangen of gerevitaliseerd.” Van der Knaap verwijst ook naar andere producten in het assortiment. “We verwerken folies tot eindproducten voor de sanitair branche.” Goed voorbeeld daarvan is de clearmirror. “Nooit meer een beslagen spiegel in de badkamer. Een luxe die voor velen bereikbaar is.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar HeatelYOUR TEXT