Installateur start eigen praktijkschool

Foto: Hoppenbrouwers Techniek

De Brabantse installateur Hoppenbrouwers Techniek is gestart met een praktijkschool voor werktuigbouwkundige installaties. Leerlingen worden hier klaargestoomd voor het bedrijfsleven en de maatschappij. Zo probeert de installateur de continuïteit van het vakmanschap te waarborgen.

We zien dat het volume van installatietechniek alsmaar toeneemt in onze leefomgeving en daarom onmisbaar is voor onze economie en manier van leven, zegt Maykel Vermeer, praktijkopleider werktuigbouwkundige installaties bij Hoppenbrouwers. “Technisch personeel is schaars en daarom is het nodig de jeugd ervoor op te leiden en kennis te laten maken met het technische vak. Alleen zij kunnen de uitstroom van onze huidige vakmensen straks vervangen. Onze ervaring is dat dit in het elektrotechnische vak goed werkt en daarom rollen we dit traject ook uit voor werktuigbouwkundige installaties.”

De leerlingen werken vier dagen met de installateur mee op projecten en gaan één dag per week naar school en krijgen nu aanvullend één avond in de week extra praktijkles in eigen huis. “De praktijkschool zal op korte termijn leiden tot trouwe en tevreden vakmensen die zich vol enthousiasme bezighouden met de technische dienstverlening,” meent Vermeer.