Integratie klimaatsystemen levert winst op voor installateur

“Installateurs en aannemers zijn niet meer gebaat bij losse componenten en producten, maar willen steeds meer ontzorgd worden”, zegt Pieter Stegeman, Sales Engineer B&I bij DYKA. “Als antwoord daarop hebben we met een aantal strategische partners een all-electric concept ontwikkeld. Als DYKA kunnen we het totale klimaatconcept aanbieden met bijvoorbeeld een ventilatiewarmtepomp van Duco, afgiftesystemen van Henco en natuurlijk het efficiënt transport van lucht via de DYKA AIR kanalen. Deze ventilatiekanalen kenmerken zich door een zeer lage luchtweerstand. We gaan heel ver in het integreren van onze systemen met die van onze partners tot zelfs complete kant-en-klare Energy skids aan toe.”

Van dak tot rivier
Als producent en leverancier van kwaliteitsproducten gaat DYKA heel ver. “Ons assortiment reikt van dak tot rivier,” zegt Stegeman. Hij doelt op de eigen producten voor riolering, ventilatie en regenwateroplossingen. “Vanwege het klimaat bestendig ontwerpen merken wij dat we steeds vaker in een vroeg stadium betrokken worden bij projecten in de woningbouw, utiliteit en GWW-sector. Onze eigen Engineering & Consultancy afdeling bespreekt regelmatig samen met de architect of installatie-adviseur de mogelijkheden voor totaaloplossingen die veelal prefab op de bouwplaats aangeleverd worden. Veel technische informatie is digitaal beschikbaar via onze website, waaronder ook intelligente BIM content. En het delen van onze kennis doen wij bij voorkeur via trainingen in onze Vakschool en Seminars.”

DYKA beschikt over een eigen ontwikkelingsafdeling. “Wij denken graag mee met de uitdagingen van adviseurs en installateurs om onze producten te verbeteren of te optimaliseren, maar ook voor de ontwikkeling van nieuwe producten. En met onze Engineering & Consultancyafdeling kunnen we voor architecten, adviseurs en installateurs hele projecten (of delen) uitwerken in BIM of 2D in Autocad. Installaties worden immers steeds complexer, de afstemming van de verschillende onderdelen, zoals riolering en ventilatie in het vloerveld, worden daarmee ook steeds gecompliceerder. Daarom vinden wij een goede samenwerking met architecten, installateurs en andere partners in het bouwproces zo belangrijk.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar DYKAMeer informatie