Klimaattotaalinstallaties

De stand van Centercon op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg staat bomvol nieuwe en innovatieve producten die samen een compleet klimaatsysteem vormen. Als distributeur van LG Airconditioning is Centercon het aanspreekpunt voor de klimaatinstallaties van de fabrikant in Nederland. Niels Visser van Centercon geeft tekst en uitleg over de visie op klimaattotaalinstallaties en zoomt verder in op de nieuwste Multi V 5 lijn van LG die ook in Hardenberg staat opgesteld.

In dertig jaar is Centercon uitgegroeid van technisch groothandel in de meet- en regeltechniek tot een toonaangevende dienstverlenende leverancier voor de installateur in de koude- en klimaattechniek. “We zijn georganiseerd rond twee Business Units; koudetechniek en klimaattechniek,” zegt Visser. “Als het gaat om klimaattechniek voeren we het complete programma van LG Airconditioning aangevuld met producten die het systeem completeren. Onze afdeling projectbegeleiding kan een project van begin tot eind coördineren, van ondersteuning in de ontwerpfase, begeleiding tijdens montage en controle na oplevering. We geloven in klimaattotaalinstallaties, dat wil zeggen dat we in de ontwerpfase vaak een totaalsysteem aanbieden, inclusief vloerverwarming, boiler, buffers, appendages, pompen en regelapparatuur. De installateur krijgt één zending en kan vervolgens het complete systeem installeren.”

UXB_Front side

Multi V 5
Vrij recent heeft LG een nieuwe VRF lijn geïntroduceerd; de Multi V 5. Visser vertelt over de belangrijkste verschillen met generatie 4. “De V 5 beschikt over Dual Sensing Control, waarbij niet alleen de temperatuur wordt gemeten, maar ook rekening wordt gehouden met de luchtvochtigheid. Hiermee wordt meer comfort voor de gebruiker geboden. Daarnaast beschikt de installatie over een slimmer olie return cyclus die uitgaat van de oliebehoefte in het buitendeel in plaats van de tijd. Ook levert de installatie nog altijd een hoog verwarmingsvermogen bij lage buitentemperaturen. Het verlies bij minus 10 graden Celsius is slechts 5% in plaats van de gebruikelijke 25-30%. De Smart Load functie bepaalt afhankelijk van de behoefte de verdampingstemperatuur. Zo kan je bijvoorbeeld de minimum temperatuur instellen die uit de roosters stroomt. Tochtverschijnselen behoren zo tot het verleden. Tot slot zijn alle VRF Multi V 5 units afgewerkt met een Ocean Black Fin coating, die optimaal bescherming biedt tegen corrosieve omgevingsfactoren.”

Centercon is zeer nauw betrokken bij de installateur in de koude- en klimaattechniek. “Bij ons gaat geen klant de deur uit zonder een oplossing. Daarin gaan wij verder dan wie dan ook. We heten bezoekers van de Installatie Vakbeurs van harte welkom op onze stand,” zegt Visser tot besluit.

De Installatie Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg vindt plaats van 12 tot en met 14 september.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Centercon Meer informatie