Koeloplossingen op maat

SONY DSC

Met meer dan 25 jaar ervaring bouwt Icefish dagelijks aan duurzame koeloplossingen op maat voor toepassing in met name de agrarische sector. De producent van indirecte koudwatermachines en warmtepompen vertrouwt al vele jaren op de kwaliteit van Bitzer-compressoren. “Sinds we met Bitzer werken, behoren storingen tot het verleden, zegt John Lelieveld van Icefish.

De meeste machines leveren wij in de agrarische sector en dan met name voor de geconditioneerde opslag van bijvoorbeeld aardappels, uien, sla, tulpenbollen en ga zo maar door, vervolgt Lelieveld. “We werken daarbij zoveel mogelijk met natuurlijke koudemiddelen en vooral R290 (propaan). Het voordeel van een indirecte koudwatermachine is dat elke ‘loodgieter’ de machine kan aansluiten. Er is hiervoor geen koeltechnicus nodig. Een indirecte koelunit/warmtepomp van Icefish heeft in combinatie met R290 een zeer beperkte koudemiddelinhoud. Voor een unit van 400 kW bij -6 °C koelvermogen en een dubbelkoudemiddelcircuit, is slechts 45 kilogram R290 per circuit nodig. Dat is minimaal, zeker in vergelijking met een chemisch koudemiddel. Tot slot kun je met een indirecte koudwatermachine/armtepomp, het koelen of verwarmen van het proces veel makkelijker en nauwkeuriger regelen/naregelen.”

Afwijkende eisen
Icefish werkt inmiddels zes jaar samen met Bitzer. “We zijn als Icefish al langer onderweg, maar deden daarvoor nog geen rechtstreeks zaken met de fabrikant zelf. Die samenwerking is uiteindelijk toch bekrachtigd en maakt dat we de concurrentie kunnen aangaan met producenten van vergelijkbare machines uit Tsjechië, Italië en het Oostblok. Overigens gaan wij nog een stapje verder en kunnen binnen een beperkte bandbreedte met een standaard product toch invulling geven aan afwijkende eisen. De samenwerking met Bitzer verloopt efficiënt en wordt steeds verder uitgebreid. Zo bouwen we nu ook machines in een watergekoelde warmtepompuitvoering met compressoren van Bitzer. Met daarachter een WKO. Een groeiende markt in de agrarische sector, mede door de subsidies en kortingen op leningen als er wordt geïnvesteerd in duurzame maatregelen. Daar zetten wij steeds meer op in. En als een machine draait, zien we deze eigenlijk nooit meer terug, Dat zegt iets over de betrouwbaarheid,” besluit Lelieveld.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar BitzerMeer informatie