Seminar koeltechnieken: maak het niet nodeloos complex

Bitzer_Seminar_Eindhoven_047

Om installateurs te trainen in de nieuwste HVAC technieken, heeft Bitzer een eigen Academy opgericht; de Bitzer Academy. Op donderdag 30 juni jongstleden vond voor deelnemers aan de tweedaagse CO2-training in Stuttgart een update meeting plaats in Eindhoven. Installatie360 was ook van de partij. Belangrijkste boodschap: maak het niet nodeloos complex.

Compressorfabrikant Bitzer ontwikkelt en produceert compressoren voor de koudetechniek, aircosystemen en warmtepompen met een complete range aan scroll-, zuiger- en schroefcompressoren. “We zijn een innovatief bedrijf, waarbij de focus ligt op drie pijlers: alternatieve koudemiddelen, energiehuishouding en intelligente besturing, bewaking en regeling,” zegt Ruud van Dissel. “Om installateurs de laatste technieken te laten ervaren, organiseren we in onze Bitzer Academy in Stuttgart diverse opleidingen. Veel Nederlandse en Belgische installateurs maken gebruik van deze mogelijkheid om hun medewerkers te laten bijscholen. Afgelopen donderdag 30 juni vond voor de eerste keer een update meeting plaats voor genodigden met als thema: CO2.”

 

KISS
Een specialist vanuit de Bitzer hoofdzetel in Sindelfingen werd ‘ingevlogen’ om te vertellen over de veranderende markt, ontwikkelingen op het gebied van CO2 als indirecte belasting op het milieu (energieverbruik van installaties), koeltechnieken in het algemeen en specifiek over de nieuwste producten van Bitzer. Van Dissel bespreekt de highlights: “CO2 als natuurlijk koudemiddel met een lage GWP (1), die slag is wel gemaakt binnen sommige markten. CO2 als indirecte belasting op het milieu is het volgende thema. Er zijn allerlei oplossingen in de markt die reuze interessant zijn, maar vaak nodeloos complex voor de Benelux markt. Ejectortechnologie of parallel-compressortechnologie zijn goed voor markten als Spanje en Italië, maar in de Benelux zijn prima energetische optimalisaties te behalen zonder die technieken. We adviseren volgens het KISS principe te werken; simpel en doeltreffend. Allen al door de standaard A/C motor te vervangen in de compressor voor een Line Start Permanent Magnet (LSPM) motor kan in de Benelux zonder enige moeite een energetische winst van 12% worden gerealiseerd.”

Bitzer_Seminar_Eindhoven_022

In de Bitzer Academy laten we installateurs, adviseurs en eindgebruikers kennis maken met de laatste technieken in koel- en verwarmingssystemen, zegt Van Dissel. “Zo verzorgen we een training in bijvoorbeeld CO2 toepassingen, maar ook andere natuurlijke koudemiddelen zoals ammoniak en propaan. Ook verzorgen we trainingen in nieuwe besturingssystemen voor compressoren en frequentieregelingen.” De update meeting in Eindhoven was volgens de deelnemers reuze interessant. Als het aan Ruud van Dissel ligt krijgt het evenement een jaarlijks vervolg. “Uiteraard wel telkens met een ander, actueel thema,” zegt hij tot besluit.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Bitzer Meer informatie