Koploper in geluidsreductie, design en prestaties

Al meer dan honderd jaar produceert Viessmann producten voor de verwarmingsbranche. In Nederland was dit tot voor kort voornamelijk gericht op de industrie en utiliteit. Sinds enige jaren is de focus verbreed naar de woningbouw. “Doelstelling is om juist in de woningbouwsector aanzienlijk marktaandeel te winnen,” zegt Jan Willem van der Velde, directeur van Viessmann Nederland. “En dat doen we met geijkte producten die excelleren in geluidsreductie, prestaties én design.”

Een aantal jaar geleden heeft Viessmann onderzoek laten doen naar de markt van warmtepompen voor de woningbouwsector. (Potentiële) gebruikers werden  een aantal stellingen voorgelegd, waaruit volgens Van der Velde een tweetal ‘pijnpunten’ naar voren kwamen. “Het relatief hoge geluidsniveau van de bestaande toestellen (buitenunits) én het gebrek aan enig design. Wij hebben juist die twee zaken als speerpunt genomen in de ontwikkeling van onze toestellen voor de woningbouwsector. Onze toestellen blinken uit in design én produceren een geluidsniveau van maximaal 35 dBA op 3 meter afstand over de gehele bandbreedte en op alle frequenties. Burenruzies behoren daarmee tot het verleden.”

Viessmann heeft inmiddels een aardig portfolio aan warmtepompen opgebouwd voor de woningbouwsector. “De focus in Nederland ligt op all electric voor nieuwbouw en hybride oplossingen voor de bestaande woningvoorraad,” zegt Van der Velde. “Vervolgens is er keuze uit onze brine/water-warmtepompen, zoals de Vitocal 333-G of 300-G, die de bodem als primaire energiebron gebruiken, hetzij via aardcollectoren of aardwarmtesonden. Ook hebben we een complete range aan lucht/water-warmtepompen, zoals de monoblock serie Vitocal 200-A en de Vitocal 222A, de nieuwe combi-uitvoering met 220 liter tapwaterboiler. Beide toestellen zijn ook in de split versie verkrijgbaar. Deze toestellen kenmerken zich door een fluisterstille binnen- en buitenunit.”

Voor ééngezinswoningen biedt Viessmann systeemoplossingen op maat voor alle energiedragers. Het volledige aanbod omvat HR-ketels, warmtepompen, boilers, zonneboilers, PV-panelen en zonnepanelen. ”We create living spaces for generations to come.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ViessmannMeer informatie